‘Nieuwe versie Galaxy Tab S dunner dan iPad Air 2’
februari 16, 2015
Vandaag in het Verleden
februari 17, 2015
Show all

Geboorte van een kind bij de Chinezen

Bij de Chinezen worden mannelijke nakomelingen als belangrijker gezien dan vrouwelijke, omdat mannen de familieachternaam houden en erfenissen kunnen krijgen.

Als het één keer volle maan is geweest na de geboorte van een gezond kind, wordt er een feest georganiseerd door de familie. Er wordt dan gevierd dat het kind kracht heeft om op de wereld te blijven en de gevarenzone voorbij is.

Ook bestaat de traditie om azijn-gembersoep te koken. Het wordt door de twee families van het echtpaar en de mensen die op kraamvisite komen, gedronken. Het smaakt zuur en daarom vindt niet elke Chinees het lekker.

In de Volksrepubliek, China, is een éénkindpolitiek. Chinezen die niet in China wonen hebben vaak meer dan twee kinderen, omdat die als “pensioen” worden beschouwd.

Volgens traditioneel Chinees volksgeloof wordt het geslacht van een kind bepaald door wat de ouders hebben gegeten voor het vrijen. Ook de dag van de conceptie bepaalt het geslacht van de baby.

Grote taboes tijdens zwangerschappen zijn bijvoorbeeld: het tekenen op buiken van zwangere vrouwen. Men denkt dat het kind dan misvormd wordt. Ook is het verboden voor vrouwen om tijdens de zwangerschappen droevige of enge dingen te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.