Vandaag in het Verleden
februari 5, 2015
Dagbladen overzicht 05 februari
februari 5, 2015
Show all

Today in Pop History

05 feb. 1960:

Billboard pop hit nummer 1 is “Teen Angel” van Mark Dinning. Op jeugdige leeftijd maakte hij reeds kennis met muziek: drie van zijn zusters hadden de groep “The Dinning Sisters” geformeerd. Zij hadden een topsong gescoord met de Oscar-winnende film “Buttons & Bows”. Zijn oppas was zangeres Patti Page. Bij verschijning op de Billboard komt de song op de 100ste  plaats terecht.

 

05 feb. 1969:

Bobby Brown van “New Edition” wordt geboren in Boston. Nadat hij de tiener R&B-groep verlaten heeft, produceert hij een reeks solo hits, inclusief de million-selling nummer 1 song “My Prerogative”. Hij heeft een klein aandeel in de film “The Ghostbusters II”, waarin zijn million-selling song “On Our Own” wordt gezongen. In 1992 treedt hij in het huwelijk met zangeres Whitney Houston.

 

 

05 feb. 1970:

Billboard pop hit nummer 1 is “Venus” van de Nederlandse formatie “Shocking Blue”. De song is de meest verkochte single uit Nederland.

 

 

05 feb. 1983:

Billboard pop hit nummer 1 is “Africa” van Toto. De groep domineert de Grammy Awardsceremonie van 1983: Tot wint prijzen in 6 categorieën, inclusief Record of the Year (“Rosanna”) en Album of the Year (“Toto IV”).

 

 

05 feb. 1998:

Tim Kelly, gitarist van “Slaughter”, overlijdt aan de gevolgen van een verkeersongeval, dat zich voordoet op een afgelegen snelweg in Arizona. Een 18-wielen tellende tractortrailer slipt van de weg en rijdt de auto van de gitarist aan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.