Verzoeningsconferentie zonder oppositie, nabestaanden van slachtoffers en maatschappelijke organisatie
maart 5, 2014
Vandaag in het Verleden
maart 6, 2014
Show all

Today in Pop History

 

06 mrt. 1947:

Zangeres Kiki Dee (Pauline Matthews) wordt geboren in Yorkshire (Engeland). Haar grootste hit is “Don’t Go Breaking My Heart”, een duet dat ze in 1976 met Elton John bracht en gedurende 4 weken de eerste plaats op de Billboard Hot 100 bezette.

 

06 mrt. 1959:

Billboard pop hit nummer 1 is “Venus” van Frankie Avalon. Avalon begint zijn muziekloopbaan als trompettist en wordt als een muzikaal wonderkind beschouwd.

 

06 mrt. 1965:

The Temptations komen op de eerste plaats van de US singles chart met de door Smokey Robinson geschreven song “My Girl”. Hierdoor is de groep de eerste mannenzangformatie voor

het platenmerk Motown.

 

06 mrt. 1970:

“Awareness Records” heeft het album “Lie” van Charles Manson in de V.S. uitgebracht. Manson was niet instaat de verkoop van het album te promoten omdat hij vanwege de moord op Sharon Tate tot levenslange gevangenisstraf was veroordeeld.

 

06 mrt. 1977:

Billboard pop hit nummer 1 is “Love Theme from A Star Is Born” (Evergreen) van Barbra Streisand. De film waarin Streisand en Kris Kristoffersen een rol hebben, wint met deze song de enige Oscar. De song wordt eveneens gehonoreerd met een Grammy als “Song of the Year” en aan Streisand wordt de prijs voor “Best Female Pop Vocal Performance” uitgereikt.

 

Peabo Bryson en Regina Belle2

 

 

06 mrt. 1993:

Peabo Bryson en Regina Belle bezetten de eerste plaats op de Amerikaanse singles chart met “A Whole New World (Aladdin’s Theme)”.

 

06 mrt. 2001:

Een man die zich 24 uur lang in de daksparren van een kathedraal schuilgehouden heeft en in het geheim de doopceremonie van Madonna’s baby verfilmd heeft, verschijnt voor het gerecht. Veiligheidsagenten hadden de man ontdekt toen hij niet geluidloos uit de dakconstructie naar beneden klom.

 

06 mrt. 2004:

David Crosby werd gearresteerd op beschuldiging van crimineel wapen- en marihuanabezit nadat hij zijn bagage  in een Newyorks hotel had achtergelaten. De bagage werd gevonden door een hotelemployee die identificatie-inspectie verrichtte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.