Vandaag In Het Verleden
december 10, 2013
Wereldleiders bijeen voor afscheid Mandela
december 10, 2013
Show all

Today In Pop History

10 dec. 1967:

Otis Redding komt om het leven tijdens een vliegtuigongeval in de buurt van Madison, Wisconsin. Zijn grootste hit, “Sittin’ On The Dock Of The Bay” werd juist drie dagen eerder uitgegeven.

 

10 dec. 1972:

Billboard pop hit nummer 1 is “Me And Mrs. Jones” van Billy Paul.

 

Janet Jackson

 

 

10 dec. 1990:

Janet Jackson is de grote winnares tijdens de eerste Billboard Music Awards. Zij wordt gehonoreerd met trofeeën voor acht categorieën. Andere winnaars met meerdere trofeeën  zijn New Kids On The Block, Randy Travis, Clint Black en Phil Collins.

 

 

10 dec. 1996:

“The New York Post” publiceert een uitspraak van een zegsman uit de directe omgeving van de sukkelende Frank Sinatra, n.l. dat “Ol’ Blue Eyes” nooit meer zal optreden. Begin november was volgens de zegsman Sinatra in het ziekenhuis opgenomen vanwege een beklemde zenuw. Echter haalde “The Post” niet-geïdentificeerde vrienden van Sinatra aan, die zeiden dat zijn vrouw Barbara hen verteld had, dat hij in het ziekenhuis een hersenbloeding had opgelopen.

 

10 dec. 1998:

Bruce Springsteen wint een 2½ jaar durend rechtsproces dat hij had aangespannen tegen twee Britse maatschappijen, die probeerden niet eerder gepubliceerde songs uit de beginperiode van zijn carrière uit te geven. “Masquerade Music” probeerde een CD, getiteld “Before The Fame” op de markt te brengen, terwijl een andere muziekuitgever, “Flute International” hoopte met een album met 19 songs uit te komen die niet eerder waren gepubliceerd.

 

10 dec. 1998:

Alanis Morissette, Radiohead, Jimmy Page & Tracy Chapman, Asian Dub Foundation, Youssou N’ Dour en Shania Twain maken deel uit van een groep supersterren, die optreden in het Bercy Stadion in Parijs tijdens het Amnesty International Concert voor de Verdedigers van Mensenrechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.