Sport 9 december
december 9, 2013
Vandaag In Het Verleden
december 9, 2013
Show all

Today In Pop History

09 dec. 1950:

Joan Armatrading wordt geboren op het Caribische eiland St. Kitts.

 

09 dec. 1957:

Donny Osmond wodt geboren in Ogden, Utah. Hij is de zevende zoon van George en Olive Osmond. Donny wordt lid van The Osmonds in 1963. Zijn grootste solo single is de nummer 1 song “Go Away Little Girl”. Na een hiaat van 13 jaar komt hij met de nummer 2 song “Soldier of Love” weer op de pop charts.

 

09 dec. 1971:

Richie Havens krijgt een rol in de orkestrale versie van de opera “Tommy” van The Who.

 

09 dec. 1984:

The Jacksons treden in Los Angeles voor de laatse maal gezamenlijk op.

 

09 dec. 1995:

Het nieuwste lied van The Beatles in 25 jaar – “Free As A Bird” beleeft zijn debuut in de 6 uur durende ABC-documentaire over de Fab Four. “Anthology I” van The Beatles gaat in rap tempo naar de top van de charts.

 

09 dec. 1997:

In het gezin van Mick Jagger en Jerry Hall wordt de vierde baby, een zoon (Gabriel Luke Beauregard) in London geboren. Mick kan niet aanwezig zijn vanwege een tour die hij door de V.S. maakt.

 

09 dec. 1999:

De “Los Angeles Times” maakt bekend dat een voormalig politieman uit L.A. verdachte is bij het doodschieten van rapper Notorious B.I.G. in 1997. De krant houdt vol dat ex-politieman David Mack, die momenteel gevangenisstraf uitzit in verband met het arrangeren van een bankoverval ten behoeve van een vriend, Amir Muhammad, ervan verdacht wordt de rapper te hebben doodgeschoten.

 

09 dec. 2000:

Zanger/liedjesschrijver Peter Yarrow raakt een “Larrivee”-gitaar kwijt die hij bij alle opnamen van Peter, Paul & Mary en alle concerten van het trio sedert 1973 bespeeld heeft. Geprezen om het geluid, raakt de 6-snarige gitaar zoek op een Delta Airlines vlucht van Washington D.C. naar Fort Lauderdale (Florida). Yarrow looft US$ 500,– uit voor het terugzenden van deze gitaar.

 

09 dec. 2002:

Er worden schoten gelost en 1 man wordt gedood tijdens het maken van video-opnamen van “Get Busy” van de Jamaicaanse dance hall artiest Sean Paul in de omgeving van Toronto.

 

09 dec. 2002:

Zanger Marc Anthony en ex-Miss Universe Dayanara Torres hernieuwen hun huwelijksgeloften, vijf maanden nadat zij hun scheiding hadden aangekondigd.

 

 

 

09 dec. 2002:

Ashanti wint in de MGM Grand Arena in Las Vegas de Billboard Music Awards van 2002, acht awards inclusief de R&B/hip-hop artiest- en vrouwelijke artiest-van-het-jaar prijs voor haar eerste album en hit single “Foolish” waarvan zij de titel zelf bedacht heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.