Vandaag In Het Verleden
december 8, 2013
Dagbladen overzicht
december 9, 2013
Show all

Today In Pop History

 

08 dec. 1980:

John Lennon wordt voor de deur van zijn woning in New York door Mark Chapman met een pistool doodgeschoten. Eerder die dag had John Lennon nog een album gesigneerd voor Chapman. Zijn grootste hit is “(Just Like) Starting Over”, die een maand voor zijn verscheiden was uitgegeven. Als lid van The Beatles krijgt hij in 1988 een ereplaats in de Rock & Roll Hall of Fame. Te zijner ere wordt posthuum een Lifetime Achievement Grammy Award toegekend.

 

08 dec. 1995:

Courtney Love dient een eis in voor een TV-interview met Barbara Walters in het programma ABC’s “Meest Fascinerende Mensen van 1995”. Met tranen in de ogen vertelt Love aan Walters dat ze wenste “8 miljoen dingen anders gedaan te hebben”, om het overlijden van haar echtgenoot Kurt Cobain te voorkomen.

 

08 dec. 1997:

Tienersensatie LeAnn Rimes (artiest van het jaar, country album van het jaar voor “Blue” en country artiest van het jaar voor “Candle In The Wind, 1997”) en de jonge Britse groep “The Spice Girls” die de “album van het jaar –prijs” ontvangen voor “Spice”.

 

08 dec. 1998:

De FBI publiceert een 1.300 pagina’s tellend geheim document dat ze opna hield inzake Frank Sinatra, waarin de banden van Old Blue Eyes met de georganiseerde misdaad beschreven worden, beweringen bevatte dat hij sympathisant was van de Communistische Partij en dat hij zijn militaire dienstplicht niet had vervuld.

 

08 dec. 1999:

R&B-soullegende James Brown geeft zijn enige MP3 Kerstalbum “James Brown Christmas For The Millennium & Forever” exclusief via de online verkoper Emusic.com uit.

 

08 dec. 2000:

Metallica dient zijn eis in tegen parfumfabrikant Guerlain Inc. en de warenhuisketens Neiman-Marcus en Bergdorf Goodman, die, naar verluidt, zich schuldig hebben gemaakt aan schending en afzwakken van het handelsmerk van de rockband door het samenstellen en het op de markt brengen van een parfum van het merk “Metallica”.

 

08 dec. 2000:

Sting ontvangt een ster op de Hollywood Walk of Fame. De ster (# 2.168) van de voormalige leider van The Police, wordt onthuld voor het “El Capitan Theatre” aan de Hollywood Boulevard tijdens een ceremonie, die wordt bijgewoond door zijn vrouw , de cineaste Trudie Styler.

 

08 dec. 2004:

R&B / Hip-hop artiesten hebben het voor het zeggen tijdens de Billboard Music Awards, waar Usher, de grote winnaar, met 11 prijzen naar huis gaat.

 

08 dec.2013:

29 jaar voor de Trinidadiaanse rapper en zangeres Nicki Minaj.

Zij heeft hits zoals pound the alarm, va va voom, moment for life. Ze stond in 2012 10 weken op de Magic 10 waarvan Weken op #1 en Op de Ultimate Magic 20 stond ze op #15 met haar single Starships.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.