OAS Mensenrechtencommissie na 10 jaar weer in Suriname
februari 7, 2023
Vandaag In Het Verleden – 7 februari
februari 7, 2023
Show all

Today In Pop History – 7 februari

7 februari 1959:

De begrafenis van rock & roll pionier Buddy Holly vindt plaats in Lubbock, Texas.

7 februari 1964:

The Beatles komen op de luchthaven van New York (John F. Kennedy Airport) aan en worden door duizenden nieuwe fans begroet.

7 februari 1969:

De wekelijkse TV music Variety show “This Is Tom Jones” gaat in première op ABC TV.

7 februari 1979

Billboard pop hit nummer 1 is “Do You Think I’m Sexy” van Rod Stewart. De song is een international success en haalt in 11 landen de eerste plaats op hitlijsten.

7 februari 1984:

Michael Jackson ontvangt van CBS een platinaplaat met een doorsnede van 1,2 meter.

7 februari 1989:

Billboard pop hit nummer 1 is “Straight Up” van Paula Abdul.

7 februari 1994:

Tijdens de 21ste gala avond voor de uitreiking van de jaarlijkse American Music Awards, op 7 Februari 1994 in Los Angeles wint Whitney Houston (op foto met haar moeder) in totaal zeven onderscheidingen. De zangeres krijgt de onderscheidingen achtereenvolgens voor: Favorite Pop/Rock Female Artist, Favorite Pop/Rock Single (I Will Always Love You), Favorite Pop/Rock Album (The Bodyguard Soundtrack), Favorite Soul/R&B Female Artist, Favorite Soul/R&B Single (I Will Always Love You), Favorite Soul/R&B Album (The Bodyguard Soundtrack) en Favorite Adult Contemporary Album (The Bodyguard soundtrack).

7 februari 1999:

Liedjesschrijver/pianist//acteur Bobby Troop overlijdt aan de gevolgen van een hartaanval. Hij staat het best bekend als schrijver van (“Get Your Kicks) On Route 66”.

7 februari 2001:

De laatste twee optredens van Bruce Springsteen en The E-Street Band in The Madison Square Garden (New York) – een bijna 2 uur durend evenement – worden via HBO uitgezonden. Het is de eerste keer dat een concert van Springsteen en The E-Street Band door de TV wordt uitgezonden.

7 februari 2008:

Amy Winehouse kreeg te horen dat ze dit jaar niet kon optreden tijdens de Grammy Awards-ceremonie omdat haar Amerikaanse visumaanvraag door de ambassade in Londen is afgewezen. De zanger werd vorig jaar gearresteerd voor het bezit van marihuana in Noorwegen. Winehouse is genomineerd voor zes Grammy AWARDS.

7 februari 2009:

Het NAKS Kaseko Loco nummer “Koko Gowtu” komt uit het niets op de eerste plaats  van de Magic 10. De voorzang wordt gedaan door Norma.

7 februari 2015:

De Amerikaanse bassist, songwriter, Joe B. Mauldin stierf op 74-jarige leeftijd. Hij was vooral bekend als bassist voor de vroege rock and roll-groep The Crickets

Comments are closed.