Wan Pipel ster Emanuel van Gonther overlijdt op 96ste jaardag
februari 5, 2014
Vandaag in het Verleden
februari 6, 2014
Show all

Today in Pop History

06 feb. 1943:

Tieneridool Fabian (Fabiano Forte) wordt geboren in Philadelphia. Hij geeft slechts twee albums uit, die beide in 1959 op de markt komen.

 

bob-marley-face

 

06 feb. 1945:

Reggae-ster Bob Marley wordt geboren in St. Ann’s op Jamaica. Hij is de zoon van een Britse legerkapitein en een Jamaicaanse. Hij neemt muziek op met zijn Jamaicaanse band “The Wailers”.

 

06 feb. 1950:

Zangeres Natalie Cole wordt geboren in Los Angeles. Zij is de tweede telg uit het vijftal van zanger Nat “King” Cole. “Unforgettable”, een eerbetoon aan haar vader, is haar grootste album, dat in 1991 de eerste plaats haalt.

 

06 feb. 1977:

Billboard pop hit nummer 1 is “Torn Between Two Lovers” van Mary McGregor. De artieste zegt een hekel te hebben aan de song en vindt de daarin geschetste situatie niet aannemelijk.

 

06 feb. 1987:

Billboard pop hit nummer 1 is “Open Your Heart” van Madonna. Liedjesschrijvers Gardner Cole en Peter Rafelson hadden de song oorspronkelijk de titel de titel “Follow Your Heart” gegeven.

 

06 feb. 1995:

De achtergrondzangeressen van Bob Marley, The I-Trees, komen bijeen voor het geven van een concert in het Bob Marley Museum op Jamaica i.v.m. de herdenking van de 50ste geboortedag van de overleden reggaepionier. Ziggy Marley en The Melody Makers treden er ook op.

 

06 feb. 1998:

Carl Wilson, een van de oprichters van The Beach Boys, overlijdt aan complicaties veroorzaakt door longkanker. De 51-jarige Wilson, die bijkans 3 jaar tegen de ziekte gevochten had, overlijdt in Los Angeles in tegenwoordigheid van zijn familie.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.