Regering lanceert nieuw systeem voor financieel management
februari 3, 2014
Vandaag In Het Verleden
februari 3, 2014
Show all

Today In Pop History

03 feb. 1947:

Melanie (Melanie Safka) wordt geboren in Astoria, Queens, New York. Haar grootste hit is de million selling song “Brand New Key”, die gedurende 3 weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 staat.

 

03 feb. 1959:

Tijdens een vliegongeval nabij Mason City, Iowa, komen Buddy Holly, J.P. “The Big Bopper” Richardson en Ritchie Valens om het leven.

 

03 feb. 1961:

Bob Dylan maakt in New York zijn eerste opname van “San Francisco Bay Blues”.

 

03 feb. 1973:

Billboard pop hit nummer 1 is “Crocodile Rock” van Elton John. De single is zijn eerste nummer 1 song in de V.S.

 

03 feb. 1982:

Billboard pop hit nummer 1 is “Centerfold” van de J. Geils Band. Peter Wolf, lid van de band, zei eens dat de groep een aanbieding om tijdens het Woodstock concert op te treden had afgeslagen omdat de musici er geen zin in hadden om 3 dagen in de modder door te brengen.

 

03 feb. 1991:

Sinead O’ Connor zegt dat zij geen Grammy Awards zal accepteren of de ceremonie bijwonen, omdat de show een weergave is van “onwaarachtige en destructieve materialistische waarden”. De Ierse popzangeres was in 4 categorieën genomineerd.

 

Emilio-Estefan

 

 

03 feb. 1993:

Gloria Estefan ontvangt een ster op de Hollywood Walk of Fame. Aan haar wordt de 1.974ste ster uitereikt.

 

03 feb. 1993:

Grammywinnaar zanger/pianist Harry Connick Jr. treft een afkoopregeling met de autoriteiten van New York. In december 1992 werd op de Kennedy Airport een vuurwapen in zijn handbagage aangetroffen.

 

03 feb. 2003:

Producer Phil Spector wordt gearresteerd in verband met het doodschieten van Lana Clarkson. Spector is beroemd geworden door zijn werk met The Beatles, Ike en Tian Turner, The Righteous Brothers en The Ronettes. De misdaad voltrok zich in zijn woning in Alhambra, California.

 

03 feb. 2004:

“The Meat Puppets”, één van de meest gerespecteerde groepen die uit het underground rockgebeuren van de tachtiger jaren tevoorschijn kwam, wordt gehonoreerd met de Rykodiscuitgave van “Classic Puppets”, een catalogus, die terugblikt op zeldzaam en niet uitgegeven materiaal.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.