Vandaag in het Verleden
november 9, 2015
Vrienden van Commewijne houdt eerste Divali Nagar 
november 9, 2015
Show all

Today in Pop History

09 nov. 1905:

Big Bandleider en trombonist Tommy Dorsey wordt geboren. Hiij overlijdt op 26 november 1956.

 

09 nov. 1941:

Tom Fogerty, ritmegitarist van Creedence Clearwater Revival, wordt geboren in Berkeley, California.

 

09 nov. 1948:

Alan Gratzer, drummer van REO Speedwagon, wordt geboren in Syracuse, New York.

 

09 nov. 1967:

Het tijdschrift “Rolling Stone” verschijnt voor het eerst. Op de omslag staat een foto van John Lennon afgedrukt.

 

09 nov. 1969:

De pittige rap-artieste Sandy “Pepa” Denton van de repgroep “Salt-N-Pepa” wordt geboren.

 

09 nov. 1970:

De blanke blueszangeres Susan Tedeschi wordt geboren.

 

09 nov. 1985:

Het thema uit de TV show “Miami Vice” komt op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Het thema is gecomponeerd door de Tsjechoslowaakse artiest Jan Hammer, die het merendeel van de originele muziek ten behoeve van de TV serie heeft geschreven. De compositie van Hammer voor de pop-culture TV-reus blijft 1 week op de eerste plaats. De Miami Vice soundtrack LP gaat eveneens naar de eerste plaats  en bezet die positie gedurende 11 weken en versloeg daarmee de vorige recordhouder “The Music from Peter Gunn” uit 1959. Hammer ontvangt van Henry Mancini, componist van “The Music from Peter Gunn”, telefonisch een felicitatie voor zijn prestatie.

 

09 nov. 1998:

Michael Jackson treft een schikking in het rechtsproces inzake berichten en foto’s in “The London Daily Mirror” die aantonen dat zijn gezicht ten gevolge van plastische chirurgie misvormd was. “De foto’s zijn naar waarheid geschoten en waren niet verknoeid, maar The Mirror is sedertdien persoonlijk in contact getreden met de eiser en geeft toe dat de foto’s niet accuraat het ware gezicht van de eiser weergeven”, zegt een advokaat namens de uitgever.

 

09 nov. 1998:

Mede-oprichter van Atlantic Records, Ahmet Ertegun en Bobby “Blue” Band ontvangen Lifetime Achievement Awards van de Blues Foundation tijdens een ceremonie die gehouden werd in The House of Blues in West-Hollywood.

 

09 nov. 2008:

Zangeres Miriam Makeba zakt tijdens een optreden in Napels  op het podium in elkaar. Zij wordt naar het ziekenhuis vervoerd.

 

09 nov. 2012 à JARIG:

De blanke blueszangeres Susan Tedeschi à 41 jaar.

Comments are closed.