Vandaag in het Verleden
januari 24, 2014
Dagbladen overzicht
januari 24, 2014
Show all

Today In Pop History

Neil-Diamond

 

24 jan. 1941:

Neil Diamond wordt geboren in Brooklyn, New York. Hij heeft 3 nummer 1 songs op de Billboard Hot 100, waarvan de belangrijkste is het duet met Barbra Streisand: “You Don’t Bring Me Flowers”. Hij is de schrijver van de nummer 1 aong “I ‘m A Believer”, gezongen door The Monkees, en “Red, Red Wine”, gezongen door UB40.

 

24 jan. 1962:

Brian Epstein tekent het managementcontract met The Beatles.

 

24 jan. 1969:

De start van de Amerika-tour van de formatie Jethro Tull is in New York.

 

24 jan. 1974:

Billboard pop hit nummer 1 is “You ‘re Sixteen” van Ringo Starr. Voormalig Beatles bandgenoot  Paul McCartney verzorgt in de song een korte solozangpartij.

 

24 jan. 1992:

Greg McPherson, muziekprofessor aan de Universiteit van Massachussetts, dient een vordering in van 21 miljoen dollar tegen Maurice Starr, manager van New Kids On The Block. McPherson zegt geen betaling te hebben ontvangen voor zijn aandeel in de werkzaamheden bij de totstandkoming van het album “Hangin’ Tough Live”. Ook beweert hij dat de New Kids On The Block slechts 20% van hun stemcapaciteit gebruikt hebben en dat zij tijdens het concert aan schijnzang deden.

 

24 jan. 1994:

David Cole, die in New York DJ was en later superster-producer is geworden, overlijdt aan de gevolgen van hersenvliesontsteking. Hij is 32 jaar geworden. Tezamen met Robert Clivillies heeft Cole hits geproduceerd van Mariah Carey, Whitney Houston en Aretha Franklin voordat hij zich stortte op het popmuziekfront als het duo C+C Music Factory met het succesnummer “Gonna Make You Sweet” uit 1991.

 

24 jan. 2001:

Nieuwkomer Nelly Furtado krijgt voor 2001 vijf “Juno Award” nominaties voor haar eerste album “Whoa Nelly!”

 

24 jan. 2002:

Het Londonse Hof van Appel veroordeelt “The Spice Girls” tot het betalen van 1,5 miljoen dollar schadevergoeding en betaling van gerechtskosten aan een Italiaanse scooterfabrikant. The Spice Girls hadden zich schuldig gemaakt aan misrepresentatie, terwijl er een overeenkomst met de scooterfabrikant van kracht was om de verkoop van de vervoersmiddelen te bevorderen.

 

24 jan. 2003:

Met 3 trofeeën vergaart Avril Lavigne de meeste stemmen tijdens de MTV Asia Awards in het indoorstadion van Singapore. Lavigne wint de prijs als favoriete vrouwelijke- en breakthrough artiest, evenals de style award.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.