Docenten Scholengemeenschap Tamanredjo in actie
januari 15, 2014
Vandaag in het Verleden
januari 16, 2014
Show all

Today in Pop History

22 jan. 1935:

Zanger Sam Cooke wordt in Chicago geboren. Hij is de zoon van een dominee. Zijn grootste hit is zijn nummer 1 song “You Send Me”. Hij wordt posthuum opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

 

22 jan. 1976:

Billboard pop hit nummer 1 is het thema uit “Mahogany” (Do You Know Where You ‘re Going To?) van Diana Ross. Een selectiecommissie voor de Academy of Motion Picture Arts & Sciences beslist aanvankelijk dat de song niet goed genoeg is om voor een Oscar in aanmerking te komen. De beslissing wordt teniet gedaan waardoor de song toch een nominatie krijgt.

 

Snoop Doggy Dogg

 

22 jan. 1998:

Rapper Snoop Doggy Dogg dient een vordering in van 10 miljoen dollar bij het Hooggerechtshof van Los Angeles tegen Gelfand, Rennert & Feldman, hun overkoepelende firma Coopers & Lybrand en de voormalige Gelfand-accountant Steven Cantrock, omdat zij het kapitaal van de rapper op incorrecte wijze zouden hebben beheerd.

 

22 jan. 1998:

Zangeres Toni Braxton vraagt op basis van “Chapter Seven” protectie aan via het Failissementsgerechtshof in Los Angeles. Zij bewijst middels een schriftelijke opgave bezittingen te hebben die meer dan 1 miljoen dollar waard zijn.

 

22 jan. 2003:

Zanger R. Kelly wordt in een hotel in Miami, Florida, gearresteerd op basis van een 12 punten tellende beschuldiging dat hij in het bezit is van kinderpornografie. De Jive artiest wacht een soortgelijke beschuldiging in Illinois.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.