Vandaag in het Verleden
juli 8, 2015
Dagbladen overzicht 08 juli
juli 8, 2015
Show all

Today in Pop History

08 juli 1956:

Billboard pop hit nummer 1 is “(We ‘re Gonna) Rock Around The Clock” van Bill Haley & His Comets. De song is het openingsthema van de film “The Blackboard Jungle” met in de hoofdrol Glenn Ford. De song krijgt in 1982 een plaats in de Grammy Hall of Fame.

 

 

08 juli 1961:

Billboard pop hit nummer 1 is “Tossin’ and Turnin’” van Bobby Lewis.

 

 

08 juli 1976:

Billboard poop hit nummer 1 is “Afternoon Delight” van Starland Vocal Band. De titel van de song is afkomstig van een menu uit een restaurant in Washington D.C.

 

 

08 juli 1986:

Billboard pop hit nuummer 1 is “Holding Back The Tears” van Simply Red.

 

 

08 juli 1988:

Stevie Wonder maakt bekend dat hij zich in 1992 kandidaat stelt voor de verkiezing van burgemeester van de stad Detroit.

 

 

08 juli 1998:

Nancy Sinatra maakt in de hoofdstad bekend dat de Bibliotheek van het Congres en The Smithsonian Institution in Washington D.C. een overeenkomst hebben opgesteld waarin staat dat genoemde instellingen de bewaarplaats zullen zijn van Frank Sinatra’s muziek- en filmarchieven.

 

 

08 juli 1998:

De wettige erfgenamen van Roy Orbison dienen een royalty-eis in van 12 miljoen dollar tegen Sony Music Entertainment Inc. De aanklacht houdt in dat Sony bij de verkoop van licenties uit Orbison’s masteropnamen van Monument Records, Orbison bij voortduring te weinig nationale en internationale royalties uitbetaald heeft.

 

 

08 juli 1998:

Twee gewapende mannen dringen de woning van Foxy Brown binnen. Hoewel zij en haar moeder zich in het appartement bevonden, liep geen van beiden letsel op.

 

 

08 juli 2000:

Halverwege de eerste song van een toegift tijdens de show van Iron Maiden in Mannheim, Duitsland, verliest gitarist Janick Gers zijn evenwicht, valt van het podium en komt 3 meter lager terecht in de fotografenstandplaats. Gers heeft een gapende wond aan het voorhoofd opgelopen, wordt met spoed vervoerd naar het ziekenhuis en wordt daar behandeld met zes hechtingen.

Comments are closed.