Sport 07 juli
juli 7, 2015
Vandaag in het Verleden
juli 7, 2015
Show all

Today in Pop History

07 juli 1940:

Ringo Starr (Richard Starkey) wordt geboren in Liverpool, Engeland. Hij vervangt in augustus 1962 Pete Best als drummer van The Beatles. Hij heeft twee nummer 1 million-selling solo singles: “Photograph” en “You ‘re Sixteen”. Hij treedt in het huwelijk met actrice Barbara Bach in 1981 en speelt in diverse films z.a “That  ‘ll Be The Day”, “Cave Man” en Paul McCartney’s “Give My Regards To Broad Street”.

 

07 juli 1967:

The Monkees maken een begin met een nationale tour; de weinig bekende Jimmy Hendrix is de artiest die het openingsnummer presenteert.

 

07 juli 1971:

Gitarist Björn Ulvaeus en zangeres Agnetha Faltskog van de Zweedse megagroep ABBA treden in Verum (Zweden) in het huwelijk.

 

07 juli 1993:

Mia Zapata, voorzangeres van Gits, wordt in gewurgde toestand in Seattle aangetroffen. Zij is 27 jaar geworden.

 

07 juli 1998:

Michael Jackson, Koning van de Pop, en zijn financiële partner Don Barden, maken bekend dat zij van plan zijn een vermakelijkheidscentrum “Neverland” in Detroit te bouwen. Het miljardendollarproject “Majestic Kingdom” zou een op gezinnen afgestemd centrum moeten zijn met daarin een Michael Jackson Theme Park, hotel, casino, botanische tuinen en nachtclubs en andere attracties.

 

07 juli 1999:

Rapper Coolio wordt veroordeeld tot 10 dagen gevangenisstraf, 40 uur sociaal werk als werkstraf en een proeftijd van 2 jaar nadat hij bekend heeft zich schuldig gemaakt te hebben aan onwettig wapenbezit.

 

07 juli 2001:

Folkzanger/liedjesschrijver Fred Neil wordt dood aangetroffen in zijn woning in Summerland Key, Florida. De vermoedelijke oorzaak is natuurlijke dood. Neil was het meest bekend als schrijver van “Everybody ’s Talkin’”, een song die het thema werd van de film “Midnight Cowboy” (1969). Fred Neil is 64 jaar geworden.

 

07 juli 2000:

De chronische rugaandoening van zanger/gitarist James Hatfield van Metallica verergert vóór het begin van een show in de Georgia Dome in Atlanta. De band speelt de geplande nummers tijdens de Summer Sanatorium Tour in Atlanta, Sparta (Kentucky) en Irving (Texas) met bassist Jason Newstead, die vocale karweitjes bij verschillende songs op zich neemt, gebruik makend van leden van verschillende andere bands om invulling te geven aan zang- en gitaarpartijen. Onder degenen die hem bijstaan zijn Kid Rock en naaste medewerker Joe C, Korn Joathan Davis.

 

07 juli 2009:

Michael Jackson wordt vanuit The Staples Center naar zijin laatste rustplaats gebracht

 

Comments are closed.