Vandaag In Het Verleden
december 6, 2013
Dino betoogt onschuld over aanklacht hulp aan Hezbollah
december 6, 2013
Show all

Today In Pop History

06 dec. 1920:

Jazzpianist Dave Brubeck (bekend om o.a. “Take Five”) wordt geboren.

 

06 dec. 1956:

Gitarist Peter Buck van R.E.M. wordt geboren. De grootste hit van de groep is “Losing My Religion” uit 1991.

 

Paul McCartney en Michael Jackson blank

 

 

06 dec. 1983:

Billboard pop hit nummer 1 is “Say, Say, Say” van Paul McCartney en Michael Jackson.

 

06 dec. 1988:

Roy Orbison overlijdt op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval, terwijl hij bij zijn moeder op bezoek was in Nashvile, Tennessee. Zijn grootste hit is “Oh, Pretty Woman”, waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht zijn. Hij krijgt in 1987 een ereplaats in de Rock & Roll Hall of Fame.

 

06 dec. 1995:

R&B Trio TLC wint de “artiest van het jaar”-prijs en “Cracked Rear View” van Hootie & The Blowfish wint de “album van het jaar 1995”-prijs tijdens de Billboard Music Awards. “Gangsta’s Paradise” van Coolio wint de “single van het jaar”-prijs.

 

06 dec. 1995:

Michael Jackson, die neerviel tijdens repetities voor een HBO-special, wordt in een Newyorks ziekenhuis opgenomen. Hij is niet instaat de “Billboard Music Award” bij te wonen, waar hem een award zou worden uitgereikt voor het feit dat hij de eerste artiest is die meteen de eerste plaats van de Billboard Hot 100 singles chart bezet. Dit record heeft hij in september gevestigd met “You ‘re Not Alone”.

 

06 dec. 1999:

Er wordt bekend gemaakt dat Gabriel Gomez beschuldigd wordt van ontvoering en moord van zijn halfzuster Sandra Rosas, echtgenote van Cesar Rosas, zanger en eerste gitarist van Los Lobos. Zij verdween uit haar woning in Rowland Heights op 23 oktober.

 

06 dec. 2003:

David Bowie stelt de start van zijn Noordamerikaanse “A Reality” Tour uit omdat hij met griep geplaagd was. De tour zou beginnen in Atlantic City, New Jersey.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.