Guinness Wereld Records
april 7, 2015
Vandaag in het Verleden
april 8, 2015
Show all

Today in Pop History

08 apr. 1949:

Brenda Russel wordt in Brooklyn Georgia geboren. ‘Piano in the dark’ is een grote hit geweest in de jrn ’80.

 

08 apr. 1951:

Geboortedatum van musicus Ronald Snijders

 

08 apr. 1963:

Julian Lennon (John Charles Julian Lennon) wordt geboren in Liverpool, Engeland. Hij is de zoon van John en Cynthia Lennon. Hij is het eerste kind dat van een Beatle geboren is. Hij begint zijn eigen muziekcarrière in de mid-tachtiger jaren en zijn twee songs “Valotte” en “Too Late For Goodbyes halen de top 5 op de Billboard’s singles chart.

 

08 apr 1964:

Briz Markie wordt geboren. Hij is het best bekend van de hit ‘Just a friend’ uit 1989.

 

08 apr. 1965:

Billboard pop hit nummer 1 is “I’m Telling You Now” van Freddie & The Dreamers.

 

08 apr. 1985:

Billboard pop hit nummer 1 is “We Are The World” (USA for Africa). Harry Belafonte heeft de opname van deze benefietplaat helpen organiseren na het success van Band Aid, een Britse poging om fondsen te werven om honger in de wereld te bestrijden.

 

08 apr. 1994:

Kurt Cobain van de band Nirvana overlijdt in Seattle, kennelijk door een geweerschot dat hij op zichzelf heeft gelost. Hij is 27 jaar geworden. Begin maart was hij aan de dood ontsnapt vanwege overmatig gebruik van pijnstillers en champagne, terwijl de band in Europa op tournee was. Cobain laat zijn weduwe, Courtney Love van de band “Hole” en een twee jaar oude dochter achter.

 

08 apr. 1998:

Er wordt bekend gemaakt dat een boot waarmee gitarist Ronnie Wood van The Rolling Stones vervoerd werd, in vlammen opgaat, net enkele dagen voor het begin van hun Braziliaanse tour “Bridges to Babylon”. Wood is aan boord van een klein plezierbootje terwijl hij de eilandjes ten zuiden van Rio de Janeiro bekijkt en een van de motoren in brand vliegt. Journalisten in de omgeving redden 11 passagiers.

 

08 apr. 2000:

Sean “Puffy” Combs zegt een optreden in het Wembley Stadion in London af. De show was uitverkocht. Het lag in de bedoeling om met deze show de Europa-tour van de rapper af te sluiten. Aan de fans wordt er volgens de BBC geen verklaring gegeven voor de afgelasting, terwijl er slechts gezegd wordt dat restitutie gegeven wordt door de instantie waar het toegangsbewijs is gekocht.

 

08 apr. 2000:

Rage Against The Machine wint 5 awards tijdens de 23ste California Music Awards, gehouden in het Billy Graham Auditorium in San Francisco.

 

08 apr. 2005:

Het stoffelijk overschot van Paus Johannes Paulus II wordt bijgezet in de crypte in de St. Pieter, onder de basiliek.

 

08 apr. 2005:

Testuitzending vanuit de nieuwe zendstudio van RADIO 10. Het betrof een proefuitzending van het nieuws van 14.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.