De TeleG 10 Mobiel Met Furgill Pinas
maart 2, 2015
Vandaag in het Verleden
maart 3, 2015
Show all

Today in Pop History

03 maart 1826:

Opening van de St. Petrus & Pauluskerk van de Roomskatholieke Gemeente in het gebouw van “De Verrezene Phoenix”, een voormalige schouwburg.

 

03 mrt. 1947:

Jennifer Warnes wordt geboren. De Amerikaanse zangeres zong in 1983 samen met Joe Cocker het lied ‘Up where we belong’. In 1988 scoorde ze een wereldwijde nummer 1 hit met ‘The time of my life’, een duet met Bill Medley voor de soundtrack v/d film ‘Dirty dancing’.

 

03 mrt. 1965:

Billboard pop hit nummer 1 is “My Girl” van The Temptations. De song is een compositie van Smokey Robinson.

 

 

03 mrt. 1973:

Roberta Flack wint een Grammy voor  “The First Time I Saw Your Face”. De song is uitgeroepen tot Song Of The Year.

 

03 mrt. 1977:

De Ierse zanger Ronan Keating wordt geboren. Was lid van Boyzone. If tomorrow never comes brengt hij uit in 2002.

 

 

03 mrt. 1985:

Michael Jackson brengt tijdens zijn verblijf in London een bezoek aan het Wassenbeeldenmuseum van Madame Tussaud, waar zijn wassenbeeld is uitgestald.

 

 

03 mrt. 1995:

R.E.M.-drummer Bill Berry ondergaat een succesvolle hersenoperatie. Berry zakte in elkaar als gevolg van een slagaderlijke bloeding in de hersenen tijdens een concert in Zwitserland.

 

 

03 mrt. 1998:

De arrestatie van de in Sacramento wonende rapper C-BO, die ervan beschuldigd wordt, dat zijn liederteksten in strijd zijn met de condities van zijn voorwaardelijke in-vrijheid-stelling, teksten die geweld prediken tegen politieagenten, schept een nieuw precedent bij mogelijk beledigende liederteksten. De artiest die eigenlijk Shawn Thomas heet, wordt gearresteerd en zonder mogelijke borgtocht knijp gezet na uitgifte van zijn album “Til My Casket Drops”.

 

 

03 mrt. 2000:

De Amerikaanse Macy Gray wordt uitgeroepen tot de best internationale vrouwelijke artiest en beste internationale nieuwkomer tijdens de jaarlijkse Brit Awards van de Britse fonografische industrie. De groep TLC krijgt de prijs als beste intetnationale groep en Beck wordt uitgeroepen tot beste internationale mannelijke artiest.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.