Marriott opent restaurant genaamd, Meat Us, voor lokale gemeenschap
januari 25, 2015
Vandaag in het Verleden
januari 26, 2015
Show all

Today in Pop History

26 jan.1958

Geboorte datum van de R&B zangeres Anita Baker. Anita won 6 grammy awards . Haar grootste hit was “Sweet Love”

 

26 jan.1963

Geboorte datum van de britse popmuziekant Andrew Ridgeley. Hij maakte samen met George Michael deel uit van wham

 

26 jan. 1970:

Billboard pop hit nummer 1 is “I Want You Back” van The Jackson 5.

 

26 jan. 1970

Ky mani Marley geboren. De zoon van legend Bob Marley bracht in 2002 het lied “warrior”uit.

 

26 jan. 1972:

Mahalia Jackson overlijdt aan de gevolgen van hartstilstand. Posthuum wordt haar een Grammy Lifetime Achievement Award toegekend. Tijdens de ceremonie wordt zij “De Grootste Gospelzangeres Ter Wereld” genoemd.

 

26 jan. 1984:

Michael Jackson wordt in het ziekenhuis opgenomen met brandwonden aan het hoofd, nadat een vonk tijdens het maken van een Pepsi TV-commercial zijn hofdhaar in brand deed vliegen.

 

26 jan. 1997:

ZZ Top, James Brown en The Blues Brothers treden op in de Super Bowl XXXI tijdens de rustpauze.

 

26 jan. 1998:

Er ontstond grote consternatie tijdens de American Music Awards, omdat rapper Puff Daddy, die voor 5 categorieën genomineerd was, geen enkele award heeft gewonnen.

 

26 jan. 1998:

Blues drummer S.P. Leary overlijdt op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Tijdens zijn 50-jaar lange loopbaan heeft de in Texas geboren musicus gespeeld met artiesten z.a. T-Bone Walker, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamson, John Lee Hooker, Magic Sam, Lowell Fulson, Otis Spann en James Cotton.

 

26 jan. 1999:

De National Transport Safety Board (NTSB) is tot de conclusie gekomen dat zanger John Denver om het leven kwam tijdens een vliegongeval, omdat hij onvoldoende brandstof had in één tank, problemen had met de overschakeling naar zijn reservetank en onbewust het vliegtuig liet rollen terwijl zijn aandacht afgeleid werd.

 

26 jan. 2001:

Tijdens de “Big Day Out”-tour stop in Sydney, Australië, komt een 15-jarig meisje uit het naburige plaatsje Dee Why te overlijden door een hartaanval, na door de 55.000 koppen tellende mensenmassa te zijn ingesloten toen de formatie “Limp Bizkit” plaats nam op het podium.

 

26 jan. 2003:

De moderne Engelse rockgroep “Coldplay” sluit een deel van de Hollywood Boulevard in Los Angeles af om een gratis optreden te verzorgen, dat live bij de première van “The Jimmy Kimmel Show” via ABC wordt gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.