Vandaag in het Verleden
januari 23, 2015
Dagbladen overzicht 23 januari
januari 23, 2015
Show all

Today in Pop History

23 jan. 1948:

Anita Pointer van The Pointer Sisters wordt geboren in Oakland, California. Zij is de dochter van een dominee. De groep wordt in Oakland opgericht door de zusters Ruth, Anita, Bonnie en June Pointer en heeft twee songs: “Fire” (compositie van Bruce Springsteen) en “Slow Hand”, waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht. Hits o.a “automatic”, “Dare me”, “I’m so exited” en “Mr Lee”.

 

23 jan. 1953:

Robin Zander- leadzanger en gitarist van Cheap Trick wordt in Wisconsin geboren. “The Flame” is één van de bekende songs van de groep.

 

 

23 jan. 1978:

Terry Kath, oprichter en gitarist van de groep “Chicago”, overlijdt aan de gevolgen van een schotwond die hij zichzelf had toegebracht met een pistool.

 

23 jan. 1982:

“Physical” van Olivia Newton John staat voor de 10e week op nr. 1 in de Billboard Hot 100.

 

 

23 jan.1986:

De eerste jaarlijkse ceremonie met betrekking tot opname in de Rock & Roll Hall of Fame wordt in New York gehouden. Onder degenen die deze eer te beurt viel, waren Chuck Berry, James Brown, Ray Charles, Fats Domino, The Everly Brothers, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley.

 

 

23 jan. 1988:

Billboard pop hit nummer 1 is “The Way You Make Me Feel” van Michael Jackson. De song is de derde achtereenvolgende nummer 1 uit het album “Bad”. Dit is de eerste keer dat een artiest een dergelijk succes boekt.

 

 

23 jan. 1995:

Courtney Love verschijnt voor een Australische rechtbank op beschuldiging van mishandeling van een stewardess. De zangeres geeft toe een obsceen antwoord te hebben gegeven toen een Qantas-stewardess haar aangemaand had niet met de voeten tegen de vliegtuigwand te zitten. Love krijgt een maand gevangenisstraf opgelegd.

 

23 jan. 1999:

Brandy staat met het lied “Have you ever” voor de 2e week op nr.1 in de Billboard Singles Chart.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.