Vandaag in het Verleden
januari 22, 2015
Dagbladen overzicht 22 januari
januari 22, 2015
Show all

Today in Pop History

22 jan. 1931:

Zanger Sam Cooke wordt in Chicago geboren. Hij is de zoon van een dominee. Zijn grootste hit is zijn nummer 1 song “You Send Me”. Hij wordt posthuum opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Overlijdt in Los Angeles op 11 Dec 1964.

 

22 jan. 1949:

Steve Perry wordt geboren in California. Hij was lid van de rockband Journey. Steve Perry zingt het bekend lied uit 1998, “When you’re in love”.

 

 

22 jan. 1976:

Billboard pop hit nummer 1 is het thema uit “Mahogany” (Do You Know Where You ‘re Going To?) van Diana Ross. Een selectiecommissie voor de Academy of Motion Picture Arts & Sciences beslist aanvankelijk dat de song niet goed genoeg is om voor een Oscar in aanmerking te komen. De beslissing wordt teniet gedaan waardoor de song toch een nominatie krijgt.

 

 

22 jan. 1998:

Rapper Snoop Doggy Dogg dient een vordering in van 10 miljoen dollar bij het Hooggerechtshof van Los Angeles tegen Gelfand, Rennert & Feldman, hun overkoepelende firma Coopers & Lybrand en de voormalige Gelfand-accountant Steven Cantrock, omdat zij het kapitaal van de rapper op incorrecte wijze zouden hebben beheerd.

 

 

22 jan. 1998:

Zangeres Toni Braxton vraagt op basis van “Chapter Seven” protectie aan via het Failissementsgerechtshof in Los Angeles. Zij bewijst middels een schriftelijke opgave bezittingen te hebben die meer dan 1 miljoen dollar waard zijn.

 

 

22 jan. 2003:

Zanger R. Kelly wordt in een hotel in Miami, Florida, gearresteerd op basis van een 12 punten tellende beschuldiging dat hij in het bezit is van kinderpornografie. De Jive artiest wacht een soortgelijke beschuldiging in Illinois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.