Opening Uitgebreide Raffinaderij – 13/12/2014
december 13, 2014
Vandaag in het Verleden
december 14, 2014
Show all

Today in Pop History

14 dec. 1932:

Country ster Charlie rich (bekend om “The Most Beautiful Girl In The World”) wordt geborren in Colt, Arkansas.

 

14 dec. 1963:

Dinah Washington overlijdt op 39-jarige leeftijd door overmatig gebruik van verdovende middelen. De jazz-/blueszangeres heeft 34 top 10 hits op de Billboard’s R&B charts. Haar grootste hit is “Baby (You ‘ve Got What It Takes”), een duet met Brook Benton, dat gedurende 10 weken op de eerste plaats van de R&B charts gestaan heeft.

 

14 dec. 1970:

Billboard pop hit nummer 1 is “Tears of a Clown” van Smokey Robinson & The Miracles.

 

14 dec. 1980:

Yoko Ono doet voor haar echtgenoot John Lennon een oproep om 10 minuten stilte wereldwijd in acht te nemen in verband met de moord op hem. Deze snode daad had zich zes dagen eerder voltrokken.

 

14 dec. 1991:

“Dangerous” van Michael Jackson verovert de eerste plaats op de Billboard’s pop album chart.

 

14 dec. 1995:

Er worden door het Witte Huis documenten vrijgegeven, waarin onthuld wordt, dat John Lennon met zijn anti-oorlog activiteiten door de FBI gedurende het begin van de zeventiger jaren in de gaten werd gehouden. De voormalige Beatle zou mogelijkerwijs uit de V.S. gedeporteerd kunnen worden. In een verslag werden de zangkwaliteiten van Yoko Ono in twijfel getrokken.

 

14 dec. 1996:

Alanis Morissette geeft haar laatste optreden van haar uitzonderlijk succesvolle 1996-tour in het Richardson Field in Honolulu. Na haar laatste song besluit de kleine zangeres het einde van de tour te vieren door met slagroomtaarten naar haar vier-leden-tellende-band te smijten.

 

14 dec. 1999:

Voormalig Fab Four-lid, Sir Paul McCartney, treedt eenmalig op in The Cavern Club in Liverpool, waar “The Beatles”-formatie  dertig jaar eerder opgericht werd. Sedert 1963 is het de eerste keer dat McCartney in The Cavern een optreden verzorgd heeft.

 

14 dec. 2000:

Rapper Eminem en zijn vrouw Kim Mathers zeggen dat zij zich met elkaar verzoend hebben nadat zij een aanvraag voor echtscheiding hebben ingediend. Het paar, liefjes van elkaar sedert de middelbare school, gehuwd in 1999, verzoekt aan de rechter om hun echtscheidingsaanvraag ongedaan te maken, omdat, zoals zij zeggen, het beste willen voor hun 5-jarige dochter.

 

14 dec. 2003:

Terwijl hij van opgelopen verwondingen tijdens een aanrijding met een ATV (All Terrain Vehicle) herstellende is in een ziekenhuis in Berkshire (Engeland), heeft Ozzy Osbourne wat goed nieuws wanneer “Changes”, het duet met zijn dochter Kelly, op de eerste plaats van de Engelse single charts komt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.