Vandaag in het Verleden
december 16, 2014
Dagbladen overzicht 16 december
december 16, 2014
Show all

Today in Pop History

16 dec. 1946:

Benny Andersson van ABBA wordt in Stockholm (Zweden) geboren.

 

 

16 dec. 1964:

Billboard pop hit nummer 1 is “Come See About Me” van The Supremes. De song is de derde opeenvolgende nummer 1 uit het album “Where Did Our Love Go”. Hierdoor werd de groep de eerste die deze prestatie leverde.

 

 

16 dec. 1997:

Malcolm McLaren, voormalig manager van The Sex Pistols maakt bekend dat hij van plan is zich in de verkiezingsstrijd ooit voor het burgemeesterschap van London te werpen. De 53-jaar oude impresario is van plan om als onafhankelijke candidaat de strijd in te gaan met enkele ideeën waarop The Pistols trots moeten worden: het opzetten van bordelen buiten de Parlementsgebouwen, legalisatie van marihuana, het verlenen van toestemming aan Londonse kroegen om de hele nacht open te blijven inplaats van te sluiten om 23.00 uur, legalisatie van alcohol in openbare bibliotheken. McLaren trekt zich 3 maanden later uit de strijd terug.

 

 

16 dec. 1997:

Zanger Bobby Brown treft met Althea Durant een schikking buiten de rechtbank om. Zij deelde mede dat zij de zanger $ 30.000 had betaald voor een show op Trinidad, die hij nooit gegeven heeft.

 

 

16 dec. 2000:

Concertgangers, die een show in het “Shrine Auditorium” bezoeken, krijgen meer voor hun geld tijdens de KIIS-FM Jingle Ball. Cedric “K-Ci” Hailey, lid van het populaire R&B duo K-Ci & JoJo, kleedt zich op het podium gedeeltelijk uit tijdens een presentatie van het eerste nummer en toont zijn geslachtsdelen aan voornamelijk vrouwelijke bezoekers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.