Vandaag in het Verleden
november 10, 2014
Dagbladen overzicht 10 november
november 10, 2014
Show all

Today in Pop History

10 nov. 1948:

Greg Lake, zanger/gitarist van de formatie Emerson. Lake & Palmer wordt geboren in Bournemouth, Engeland. Het meest succesvolle album van de groep was de release in 1974 van “Welcome Back, My Friend, to the Show that Never Ends – Ladies and Gentlemen”.

 

10 nov. 1956:

De jaarlijkse DJ Poll van Billboard vindt dat Elvis Presley de meest afgedraaide mannelijke en country-artiest is.

 

10 nov. 1958:

Sam Cooke en Lou Rawls raken gewond tijdens een auto-ongeluk in Arkansas. De autobestuurder komt hierbij om het leven.

 

10 nov. 1965:

Billboard pop hit nummer 1 is “Get Off My Cloud” van The Rolling Stones. De song is de tweede nummer 1 single van de groep.

 

10 nov. 1988:

Steve Miller maakt voor het eerst in 6 jaar een begin met zijn eerste tour, die in Burlington (Vermont) begint.

 

10 nov. 1992:

Axl Rose wordt schuldig bevonden aan beschadiging van eigendommen van derden en geweld tijdens een concert van Guns ’N Roses in Maryland Heights (Missouri). Hem wordt een proeftijd van 2 jaar opgelegd en hij moet $ 50.000,– aan buurtverenigingen betalen.

 

10 nov. 1994:

Zangeres Carmen McRae overlijdt op 72-jarige leeftijd in Beverly Hills (California) ten gevolge van een hersenbloeding na complicaties die ontstaan waren door ademhalingsaandoeningen. Zij was in januari 1994 gehonoreerd als “Master of Jazz” door de National Endowment for the Arts.

 

10 nov. 1997:

Gitarist Tommy Tedesco, een legendarische studiomusicus die zijn talent beschikbaar heeft gesteld t.b.v. Phil Spector, The Beach Boys, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald en ook t.b.v. TV thema’s z.a. Bonanza en “M*A*S*H*” overlijdt op 67-jarige leeftijd in zijn woning in Northridge, California.

 

10 nov. 2003:

De paperback-uitgave “Journals” van Nirvana’s leider, wijlen Kurt Cobain, aangevuld met 14 pagina’s nieuw materiaal, inclusief een uitgebreid verhaal over een semi-fictieve seriemoordenaar, wordt uitgegeven met op de omslag een reproductie van Cobain’s rode Mead notitieboek met daarop in zijn handschrift een waarschuwing: “Als je leest, zul je oordelen”.

 

10 nov. 2008:

De legendarische zabgeres Miriam Makeba is teb gevolge van een hartaanval overleden. Zij werd tijidens een optreden in Italie onwel en zakte op het podium in elkaar. Bekende van haar hits zijn o.a. The Click Song, Pata Pata,. Een bekend album is An Evening with Belafonte/Makeba.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.