Vandaag in het Verleden
november 2, 2014
TIEN OP ZONDAG MERCEDES BENZ
november 2, 2014
Show all

Today in Pop History

02 nov. 1944:

Keyboardspeler Keith Emerson van “Emerson, Lake & Palmer” wordt geboren in het Verenigd Koninkrijk. Het grootste album van de groep is het driedelig live album “Welcome Back, My Friends, To The Show That Never Ends; Ladies and Gentlemen…Emerson, Lake & Palmer” Er worden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht; het album komt op de vierde plaats.

 

 

02 nov. 1962:

De film “Girls! Girls! Girls! Van Elvis Presley gaat in première.

 

 

02 nov. 1971:

Billboard pop hit nummer 1 is “Gypsys, Tramps & Thieves” van Cher.

 

 

02 nov. 1985:

Billboard Hot 100 hit nummer 1 is “Part-Time Lover” van Stevie Wonder. De verovering van deze plaats maakt Wonder tot de eerste artiest die een single op 5 verschillende Billboard Charts heeft staan: de Hot 100, Hot Black Singles, Hot Adult Contemporary, Hot Dance/Disco Club Play en Hot Dance/Disco 12 inch Singles.

 

 

02 nov. 1991:

Liedjesschrijver Mort Shuman overlijdt  in London op 52-jarige leeftijd. Hij heeft samengewerkt met Doc Pomus aan hits z.a. “Little Sister” van Elvis Presley, “Save The Last Dance For Me” van The Drifters en “Teenager In Love” van Dion & The Belmonts.

 

 

02 nov. 1998:

Atlantic Records lanceert een online video service “Instavid”. Het kanaal dat te vinden is via www.atlantic-records.com, gebruikt RealNetworks RealSystem G2 technologie om clips te kunnen presenteren, die gesynchroniseerd worden met verbindingen naar artiesten-sites en retailer Total E.

 

 

02 nov. 1998:

President Clinton geeft sedert het sexschandaal van het Witte Huis zijn eerste uitvoerig interview aan talkshowgastheer en politiek commentator Tavis Smiley van Black Entertainment Television via het netwerk “BET Tonight with Tavis Smiley”

 

 

02 nov. 2000:

De advocaten van Whtiney Houston verschijnen namens haar voor de rechter  in Kona, Hawaii in verband met marihuanabezit, een feit dat zich in januari 2000 afspeelde op het internationale vliegveld Keahole-Kona op Hawaii. Besloten wordt het geval 3 maanden later als afgedaan te beschouwen indien Houston zich tot dan niet in de problemen werkt.

 

 

02 nov. 2001:

“Clint Eastwood” van Gorillaz en “Weapon of Choice” van Fatboy Slim zijn de grote winnaars tijdens de Billboard Music Video Awards van 2001.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.