Vandaag in het Verleden
oktober 29, 2014
Dagbladen overzicht 29 oktober
oktober 29, 2014
Show all

Today in Pop History

29 okt. 1930:

The Big Bopper (J.P. Richardson) wordt geboren in Sabine Pass (Texas). Hij komt in 1959 samen met Richie Valens en Buddy Holly door een vliegramp om het leven.

 

29 okt. 1971:

Gitarist Duane Allman van “Allman Brothers” komt in Macon, Georgia, om het leven wanneer hiij zich met zijn motorfiets te pletter rijdt bij een poging een aanrijding met een truck te voorkomen.

 

29 okt. 1987:

De invloedrijke big bandleider Woody Herman overlijdt aan de gevolgen van hartstilstand. Hij werd enkele maanden eerder gehonoreerd met een Grammy Lifetime Achievement Award.

 

29 okt. 1991:

Drie leden van de groep Pink Floyd raken gewond tijdens een autorace in Mexico, wanneer hun auto nabij San Luis de Potosi door een ongelukkige manœuvre van de weg slipt en vervolgens 230 voet naar beneden rolt. Gitarist Steve O’Rourke loopt een beenfraktuur op en collega-gitarist Dave Gilmore incasseert enkele slagen aan het hoofd. Drummer Nick Mason vervolgt de race.

 

29 okt. 1996:

Een rechter uit Pasadena verklaart zanger Scott Weiland vervallen van zijn veroordeling inzake bezit van verdovende middelen, omdat, naar zijn zeggen, de zanger beslist vorderingen gemaakt had tijdens de ontwenningskuur.

 

29 okt. 2000:

The Spice Girls schrijven hun negende “Verenigd Koninkrijk”-nummer 1 single op hun naam. De dubbelzijdige hit “Holler/Let Love Lead The Way” spant de kroon met 140.000 exemplaren gedurende de eerste week.

 

29 okt. 2003:

De Italiaanse tenor Franco Corelli, een van de top-operasterren uit de vijftiger jaren tot aan zijn pensionering in 1976, overlijdt op 82-jarige leeftijd in een Milanees ziekenhuis. Corelli was sedert augustus na een hersenbloeding en, naar verluidt, eveneens met hartproblemen in het ziekenhuis opgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.