De Tele G 10 Mobiel met Marsha Proeve
oktober 24, 2014
Vandaag in het Verleden
oktober 25, 2014
Show all

Today in Pop History

25 okt. 1961:

Billboard pop hit nummer 1 is “Runaround Sue” van Dion. Deze song is zijn grootste hit.

 

25 okt. 1974:

Billboard pop hit nummer 1 is “Then Came You” van Dionne Warwick & The Spinners. Deze song is de eerste nummer 1 single van zowel Dionne Warwick als van The Spinners.

 

25 okt. 1983:

Billboard pop hit nummer 1 is “Islands In The Stream” van Kenny Rogers en Dolly Parton. De song wint de American Music Award als beste country single en wordt door de Academy of Country Music uitgeroepen tot “vocaal duet van het jaar” en “single van het jaar”.

 

25 okt. 1988:

Chico en Bobby DeBarge worden in Michigan beschuldigd van cocaïnebezit.

 

25 okt. 1991:

Rockpromotor Billy Graham komt om he leven tijdens een vliegongeval met een helicopter na een Huey Lewis concert in  Concord (California). Hij was 60 jaar oud. Onder de evenementen die door Lewis geproduceerd werden, kunnen LiVe Aid Concert, Amnesty International Tour en US Festival genoemd worden. Hij heeft af en toe de carrières van “The Grateful Dead”, Van Morrison en Santana ge-managed.

 

25 okt. 1992:

Zanger-liedjesschrijver Roger Miller overlijdt op 56-jarige leeftijd in Los Angeles aan kanker. De Grammy Award winnaar had een reeks hits, z.a. “England Swings”, “Little Green Apples” en “King of the Road”.

 

25 okt. 1995:

De Britse rocker Cliff Richard wordt door koningin Elizabeth II tot de adelstand verheven.

 

25 okt. 1998:

R.E. M. geeft een exclusief concert in “The Broadcasting House” in London dat via de BBC wordt uitgezonden. De toehoorders zijn primair leden van de fanclub en contestwinnaars.

 

25 okt. 1999:

Rechercheurs van de Sheriff van Los Angeles zijn op zoek naar Sandra Ann Rosas, de vrouw van zanger-gitarist Cesar Rosas, nadat haar auto onbeheerd werd aangetroffen in La Puente (California) waarbij haar halfbroer, Gabriel Gomez, die een proeftijd op zijn naam heeft, voor onderzoek wegens ontvoering wordt gearresteerd.

 

25 okt. 2002:

Eerste Jazzfestival in Suriname met artiesten z.a. Denise Jannah, Ronald Snijders en vele anderen.

 

25 okt. 2004:

Voor zijn constante invloed op en bijdragen aan de muziek wordt Stevie Wonder uitverkoren de Billboard Century Award voor het jaar 2004 te ontvangen. Wonder volgt na George Harrison die de eerste Award in 1992 ontving, Buddy Guy, Billy Joel, Joni Mitchell, Carlos Santana, Chet Atkins, James Taylor, Emmilou Harris, Randy Newman, John Mellencamp, Annie Lennox en Sting.

 

25 okt. 2010:

Reggaelegende Gregory Isaacs op 59-j leeftijd overleden door leverkanker in London .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.