Vandaag in het Verleden
oktober 21, 2014
Dagbladen overzicht 21 oktober
oktober 21, 2014
Show all

Today in Pop History

21 okt. 1917:

Jazztrompettist Dizzy Gillespie (John Birks Gillespie) wordt geboren. Aan hem wordt een Grammy Lifetime Achievement Award in 1989 uitgereikt voor zijn belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van “bebop”.

 

21 okt. 1926:

Geboortedag van “Celia Cruz, La Reina de la Salsa.

 

21 okt. 1941:

Gitarist Steve Cropper van Booker T & The MGs wordt geboren in Willow Springs, Missouri. Hij is ook producer en heeft onder andere gewerkt voor Jeff Beck en Mitch Ryder.

 

21 okt. 1957:

De film “Jailhouse Rock” van Elvis Presley gaat in première.

 

21 okt. 1992:

“Sex”, een boek met erotische foto’s van Madonna wordt uitgegeven. De eerste druk met een oplage van 500.000 exemplaren wordt verpakt in Mylar om inkijken te voorkomen, raakt uitverkocht. Het boek kost $ 50,– per stuk.

 

21 okt. 1995:

Shannon Hoon, zanger van Blind Melon, wordt dood aangetroffen in zijn tourbus. Het overlijden van Hoon is te wijten aan overmatig gebruik van verdovende middelen. De band werd in 1993 beroemd door de hit “No Rain”.

 

21 okt. 1996:

Jay Barbieri, het vroegere bestuurslid van EMI Records maakt de lancering van het eerste Internet platenlabel J-Bird Records at www.j.birdrecords.com bekend. Het paltenlabel is het eerste in zijn soort, een label dat bijna exclusief op het World Wide Web opereert.

 

21 okt. 1988:

Tegen de Kiss-leden Paul Stanley en Bruce Kulick wordt een aanklacht ingediend wegens schending van het copyright inzake de song “Dreamin’”, waarbij aangegeven is dat de song teveel klinkt als de hit “Eighteen” van Alice Cooper.

 

21 okt. 1998:

Rap ster Coolio zegt niet schuldig te zijn aan de tenlastelegging inzake verborgen marihuana- en wapenbezit in Torrance, California. Coolio (Arts Ivey) was een maand eerder op basis van deze beschuldigingen gearresteerd.

 

21 okt. 1999:

George Martin die het merendeel van de Beatles’ albums heeft geproduceerd, stelt zijn reputatie en 40 jaren ervaring in de muziekbusiness beschikbaar voor het opstarten van Internet dienstverlening aan onbekende bands. Martin maakt bekend dat hij zal dienen als voorzitter van de adviesraad ten behoeve van Garageband .com

 

21 okt. 2003:

Zanger/liedjesschrijver Elliott Smith wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Los Angeles na kennelijk een zelfmoordpoging ondernomen te hebben. De 34-jarige Smith wordt later diezelfde dag in het Los Angeles County University of Southern California Medical Center dood verklaard. Er wordt een mesverwonding op het lichaam aangetroffen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.