Vandaag in het Verleden
oktober 15, 2014
Dagbladen overzicht 15 oktober
oktober 15, 2014
Show all

Today in Pop History

15 okt. 1953:

Tito Jackson (Toriano Jackson) wordt in Gary (Indiana) geboren.

 

15 okt. 1965:

Jimi Hendrix ondertekent zijn eerste contract met de naam Jimmy Hendrix.  Dit leverde hem in eerste instantie slechts US$ !,00 op.

 

15 okt. 1973:

Billboard pop hit nummer 1 is “Angie” van The Rolling Stones. Tori Amos zingt dit lied in de negentiger jaren opnieuw.

 

 

15 okt. 1977:

“You Light Up My Life” van Debbie Boone (dochter van Pat Boone) verhuist van de derde naar de eerste plaats nadat de song gedurende 7 weken op de Billboard Hot 100 voor kwam. De song, waarvan er meer dan 2 miljoen exemplaren worden verkocht, handhaaft zich 10 weken lang op de eerste plaats.

 

 

15 okt. 1977:

Patricia Ann Richardson, concertpromotor uit Virginia, dient een klacht in tegen Snoop Doggy Dogg, zijn voormalige manager Sharita Knight en Death Row Records, omdat, naar verluidt, zij haar onder valse voorwendselen pakketjes met 7 pounds marihuana hebben laten vervoeren naar de plaats waar Snoop Doggy Dogg optrad. Richardson zei dat zij gestopt, gefouilleerd en aangehouden werd door plaatselijke-, staats- en federale politieagenten bij de ingang van de ingang van de club.

 

 

15 okt. 1998:

Puff Daddy geeft zijn eerste show ooit in het Verenigd Koninkrijk ter gelegenheid van de officiële opening van de nieuwe plaats van samenkomst, “Sound Republic” op het Leicester Square in London. Het evenement waarvoor uitsluitend uitnodigingen waren verstrekt, wordt uitgezonden door MTV U.K.

 

 

15 okt. 2000:

Voor de vierde maal sinds hun bestaan heeft U2 een nummer 1 single in het Verenigd Koninkrijk, nadat “Beautiful Day” verrassend genoeg beter verkocht wordt dan “Kids” van Robby Williams en Kylie Minogue en de eerste plaats bezet op de “new sales chart”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.