Dubbele Nationaliteit Suriname
oktober 13, 2014
Vandaag in het Verleden
oktober 14, 2014
Show all

Today in Pop History

14 okt. 1940:

Cliff Richard (Harry Roger Webb) wordt geboren in Lucknow (India).

 

14 okt. 1977:

Bing Crosby overlijdt op 76-jarige leeftijd ten gevolge van een hartaanval. Van Crosby zijn er meer dan 300 miljoen platen verkocht en hij speelde in meer dan 50 films. Zijn opname van “White Christmas” staat bijna 14 weken op de eerste plaats van de Billboard Pop Chart, gespreid over drie jaren. Van deze Christmas Carol zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

 

14 okt. 1988:

Billboard pop hit nummer 1 is “Red Red Wine” van UB40. De song haalde de 34ste plaats toen de groep de single in 1984 had uitgegeven. Schrijver van deze song is Neil Diamond.

 

14 okt. 1990:

Leonard Bernstein overlijdt op 72-jarige leeftijd in New York. De componist/dirigent had minder dan een week voor zijn verscheiden zijn pensionering aangekondigd. Hij wint de eerste Grammy Awards voor zijn albums “Humor In Music” en “Prokofiev: Peter and the Wolf”. Hij wint voorts nog 11 Grammys en in 1985 wordt hem een Grammy Lifetime Achievement Award aangeboden. De muziek uit de film “The West Side Story”, waarin het tweederangs burgerschap van de Puertorriqueños aan de kaak wordt gesteld terwijl zij ook Amerikaanse staatsburgers zijn, is ook door Bernstein gecomponeerd.

 

14 okt. 1996:

Lourdes Maria Ciccone Leon, dochter van popster Madonna en haar persoonlijke trainer Carlos Leon, wordt geboren in het “Good Samaritan Hospital” in Los Angeles.

 

14 okt. 1997:

Het symfonisch gedicht “Standing Alone” van Paul McCartney beleeft met medewerking van het London Symphony Orchestra in de Royal Albert Hall in London zijn werelddebuut. De ex-Beatle moet zesmaal het podium betreden om honneurs in ontvangst te nemen. Recensenten vinden het stuk saai en het vergeten waard.

 

14 okt. 1998:

B.B. King ontvangt een Lifetime Achievement Award tijdens de “Music of Black Origin Awards” (MOBO) die werd gehouden in de Royal Albert Hall in London.

 

14 okt. 2003:

Celine Dion geeft “Une Fille Et 4 Types”, haar franstalig album in 5 jaar uit.

 

14 okt. 2003:

Barbra Streisand geeft haar 60ste album uit op Columbia Records. In het album van de zangeres worden 12 songs , die in films tussen 1935-1988 populair gemaakt zijn, opnieuw gezongen. “The Movie Album” bevat volledig nieuwe opnamen die persoonlijk door Streisand zijn geselecteerd en met full band en een 75 man tellend orkest zijn opgenomen.

 

14 okt. 2003:

Ozzy Osbourne zal zich laten behandelen wegens rillingen die doen denken aan de ziekte van Parkinson en stelt een najaars Europa-tour uit. De veterane rockartiest zegt in een verklaring: “Ik was de afgelopen drie weken in Boston voor onderzoek in verband met het beven, dat de laatste twee jaar aanmerkelijk verergerd is”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.