Today in Pop History
oktober 4, 2014
Dagbladen overzicht 04 oktober
oktober 4, 2014
Show all

Today in Pop History

04 okt. 1959:

Billboard pop hit nummer 1 is “Mack The Knife” van Bobby Darin. De song – Darin’s grootste hit – wordt gehonoreerd met Grammy Awards voor “best new artist” en “best vocal performance by a male”.

 

 

04 okt. 1965:

Billboard pop hit nummer 1 is “Yesterday” van The Beatles. De song die de oorspronkelijke titel “Scrambled Eggs” kreeg van Paul McCartney, is op de radio en via de TV meer dan enig andere Beatle-song afgedraaid en is in de geschiedenis het meest nagezongen lied.

 

 

04 okt. 1970:

Janis Joplin wordt dood aangetroffen in het Landmark Motel in Hollywood. De doodsoorzaak wordt toegeschreven aan overmatig heroïnegebruik. Haar grootste hit, “Me and Bobby McGee” bezet gedurende twee weken posthuum de eerste plaats.

 

 

04 okt. 1980:

Billboard pop hit nummer 1 is “Another One Bites The Dust” van de formatie Queen. Van de song die 3 weken de eerste plaats bezet, worden er meer exemplaren verkocht dan van enig andere single van de groep.

 

 

04 okt. 1995:

Alan Jackson wint de prestigieuze aaward als “Entertainer of the Year” tijdens de jaarlijkse awardceremonie van de Country Music Association. Alison Kraus wordt uitgeroepen tot de beste zangeres, terwijl Vince Gill bij de mannen met de eer strijkt.

 

04 okt. 2000:

De Engelse tiener R&B-zanger Craig David wint een record aantal van drie MasterCard Of Black Origin (MOBO) awards in het Alexandra Palace in London. Hij wordt uitgeroepen tot de beste Engelse nieuwkomer en wint prijzen voor de beste R&B groep en beste Engelse single voor “Fill Me In”.

 

 

04 okt. 2001:

Aan Usher en So Solid Crew worden elk twee prijzen uitgereikt tijdens de zesde jaarlijkse MOBO Awards (MasterCard of Black Origin Awards).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.