Koffie weetje
oktober 1, 2014
Vandaag in het Verleden
oktober 2, 2014
Show all

Today in Pop History

02 okt. 1951:

Sting (Gordon Sumner) wordt geboren in Wallsend, Engeland. Hij wordt voorzanger en bassist van The Police. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan het geel/zwarte truitje dat hij graag draagt.

 

 

02 okt. 1976:

Joe Cocker treedt op in het NBC-TV programma “Saturday Night Life” Hij zingt met John Belushi het duet “Feelin’ Alright”, waarbij Belushi een gedenkwaardige imitatie à la Cocker doet.

 

 

02 okt. 1985:

Bruce Springsteen beëindigt zijn USA-tour in Los Angeles.

 

 

02 okt. 1995:

“Jagged Little Pill” van Alanis Morissette haalt de top van de Billboard 200 album chart in de 15e week, waarbij het Maverick-label van Madonna voor de eerste maal de “nummer 1” titel in de wacht sleept. Zij is daardoor de eerste vrouwelijke artiest die met het eerste album de hoogste eer in 1996 haalt.

 

 

02 okt.1998:

Paul McCartney leidt incognito een live Internet “vraag en antwoord”-sessie, alsmede een music remix onder de schuilnaam Fireman @ www.fire-man.com

 

 

02 okt. 1999:

Jazzcomponist/arrangeur/dirigent/docent Manny Albam overlijdt in zijn woning in Croton-on-Hudson (New York) op 79-jarige leeftijd aan kanker. Zijn carrière besloeg een periode van tientallen jaren, gedurende wele hij heeft gewerkt met jazzgrootheden z.a. Dizzy Gillespie, Coleman Hawkins, Stan Getz, Sarah Vaughan en Count Basie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.