10 Op Zondag met Sabrina Starke
september 28, 2014
Vandaag in het Verleden
september 28, 2014
Show all

Today in Pop History

28 sept. 1957:

Billboard pop hit nummer 1 is “Honeycomb” van Jimmy Rodgers.

 

28 sept, 1960:

Billboard pop hit nummer 1 is “My Heart Has A Mind Of Its Own” van Connie Francis. Met deze song is Connie Francis de eerste artieste van wie twee opeenvolgende singles op de eerste plaats komen.

 

28 sept. 1972:

De eerste show van David Bowie in de Carnegie Hall in New York is uitverkocht.

 

28 sept. 1987:

Gladys Knight en Smokey Robinson zij tegast bij de TV game show “$ 10.000 Pyramid”.

 

28 sept. 1991:

De beroemde jazztrompettist Miles Davis overlijdt in Santa Monica op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van longontsteking, ademhalingsproblemen en een hersenbloeding. Hij werd beschouwd als de beroemdste trompettist van zijn generatie en de vernieuwer van meer stijlen dan welke andere jazzmusicus ook.

 

28 sept. 1991:

Yasmin, de vrouw van Simon Le Bon, schenkt in London het leven aan een dochter. Zij is het tweede kind van Duran Duran’s voorzanger en zijn vrouw.

 

28 sept. 1995:

Zanger Bobby Brown ontsnapt aan een ongeluk tijdens een vuurgevecht waarbij de verloofde van zijn zuster om het leven komt en de auto van Brown  doorzeefd wordt met kogels in de Bostonse wijk Roxbury.

 

28 sept. 2000:

Barbra Streisand geeft een afscheidsconcert in de Madison Square Garden in New York.

 

 

28 sept. 2001:

Celine Dion en Peter Gabriel treden op tijdens een benefietconcert van het Amerikaanse Rode Kruis in het Molson Centre in Montreal ten behoeve van de slachtoffers van de terroristische aanslag van 11 september in de V.S.

 

28 sept. 2004:

In een redactioneel artikel in de Los Angeles Times geeft Yusuf Islam flink af op het Amerikaanse systeem vanwege het screenen van luchtreizigers waarbij men op zoek is naar mogelijke terroristen. Het systeem werd door hem beschouwd als gebrek aan onderscheidingsvermogen en rechtvaardigheid. De artiest die vroeger bekend was onder de naam Cat Stevens, werd de week daarvoor verboden de V.S. binnen te komen omdat zijn naam voorkwam op een security watch list van de overheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.