Vandaag in het Verleden
september 26, 2014
Vandaag in het Verleden
september 27, 2014
Show all

Today in Pop History

27 sept. 1963:

Billboard pop hit nummer 1 is “Blue Velvet” van Bobby Vinton. De song is afkomstig uit een album waarbij in alle titels van de in het album opgenomen liederen het woord “Blue” voor komt.

 

 

27 sept. 1984:

Billboard pop hit nummer 1 is “Let’s Go Crazy” van Prince & The Revolution. De song is de tweede nummer 1 hit uit de film “Purple Rain” van Prince.

 

 

27 sept. 1986:

Bassist Cliff Burton van “Metallica” komt tijdens een busongeluk om het leven.

 

 

27 sept. 2000:

U2 brengt op het dak van het Clarence Hotel in Dublin – eigendom van de band – twee songs die afkomstig zijn uit het in productie zijnde album. De uivoering van de single “Beautiful Day” en albumtrack “Elevation” wordt op de videoband vastgelegd ten behoeve van een muziekshow “Top of the Pops” welke op 6 oktober in het Verenigd Koninkrijk gehouden zal worden.

 

 

27 sept. 2000:

De “Listen Up Foundation” van Quincy Jones schenkt US$ 25.000 aan 5 jeugdorganisaties uit South Central Los Angeles. De schenkingen die zijn gedaan op naam van de vijf tieners die het programma “Listen Up From South Central to South Africa” samenstellen, worden tijdens een receptie in de “Creative Artists Agency” in Beverly Hills aangeboden. De tieners reisden naar Orange Farm Township buiten Johannesburg, Zuid-Afrika, een van de meest misdeelde leefgemeenschappen, om er woningen voor drie Zuidafrikaanse gezinnen te bouwen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.