Vandaag in het Verleden
december 30, 2013
President Bouterse: Regering heeft het goed gedaan
december 30, 2013
Show all

Today in Pop History

30 dec. 1928:

Bo Diddley (Otha Elias Bates McDaniel) wordt geboren in McComb (Mississippi). De invloedrijke rockmusicus krijgt in 1987 een ereplaats in de Rock & Roll Hall of Fame.

 

30 dec. 1939:

Del Shannon (Charles Westover) wordt geboren in Coopersville. Zijn grootste hit is song nummer 1 “Runaway”. Ook schrijft hij “I Go To Pieces” voor de formatie Peter & Gordon.

 

michael-nesmith

 

 

30 dec. 1942:

Michael Nesmith van The Monkees wordt geboren in Houston. Nesmith is de enige voormalige Monkee die bij de heroprichting van de groep in 1986 niet meedoet.

 

 

30 dec. 1978:

Emerson, Lake & Palmer kondigen de opheffing van de groep aan.

 

30 dec. 1991:

In het gezin van Bruce Springsteen en Patti Scialfa wordt hun dochter Jessica geboren. Zij is het tweede kind in dat gezin.

 

30 dec. 1998:

Johnny Moore, die lange tijd lid is geweest van de R&B vocale groep “The Drifters” overlijdt in London ten gevolge van ademhalingsproblemen. Moore was voorzanger van de groep bij de opname “Ruby Baby” uit de mid-vijftiger jaren en werd na het plotselinge overlijden van Rudy Lewis in 1964 voorzanger bij de laatste pop hit “Under The Boardwalk”. Moore is 64 geworden.

 

30 dec. 1999:

Voormalige Beatle George Harrison wordt viermaal in de borstkas gestoken tijdens een poging tot beroving in London. De 56-jarige musicus en zijn vrouw Olivia vechten een robbertje met de indringer en houden hem onder controle totdat de politie arriveert. Het paar wordt naar een dichtstbijzijnd ziekenhuis vervoerd, waar zij binnen korte tijd herstellen.

 

30 dec. 1999:

Een van de slachtoffers van een schietpartij op 27 december 1999 nabij een nachtclub die door Sean “Puffy” Combs was bezocht, dient een vordering in van 100 miljoen dollar tegen de rapper, zijn band “Bad Boy Entertainment” en anderen. Jules Jones zegt dat hij was “neergeschoten, afgetakeld en mishandeld” als gevolg van een woordenwisseling in Club New York, waaraan, naar verluidt, Combs, Bad Boy-rapper Jamal Barrow en andere werknemers van dit label ook meegedaan hadden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.