Vandaag In Het Verleden 30 november
november 30, 2013
Voorbereidingen voor landbouwhogeschool Nick in volle gang
november 30, 2013
Show all

Today In Pop History 30 november

30 nov. 1929:

Johnny Horton wordt geboren in Los Angeles. Zijn grootste hit is “The Battle of New Orleans”, die in 1959 gedurende 6 weken de eerste plaats op e Billboard Hot 100 bezette.

 

 

30 nov. 1971:

Billboard pop hit nummer 1 is Family Affair” van Sly And The Family Stone. De song is de laatste  top 10 hit van de groep.

 

 

30 nov. 1986:

Billboard pop hit nummer 1 is “The Next Time I Fall” van Peter Cetera en Amy Grant. De song is de tweede opeenvolgende nummer 1 hit van de voormalige “Chicago”-zanger.

 

 

30 nov. 1994:

Rapper/acteur Tupac Shakur wordt tijdens een roofoverval buiten een Newyorkse opnamestudio 5 maal beschoten. Twee dagen later wordt hij door een jury ervan beschuldigd zich aan een vrouw vergrepen te hebben. Echter wordt hij van andere sex- en wapenovertredingen vrijgesproken.

 

 

30 nov. 1998:

Het album “Across The Bridge Of Hope” waaraan vele sterren hun medewerking verleend hebben, worddt uitgegeven in Brittannië om fondsen te werven ten behoeve van slachtoffers van een bomaanslag in Noord-Ierland die op 15 augustus plaatsvond. Het album bevat  opnamen van U2, Boyzone, Sinead O’Connor, Van Morrison en acteur Liam Neeson, die een gedicht voorlas van de 12-jarige Shaun McLaughlin die de dood vond bij de aanslag.

 

 

30 november 1999:

Jazz-gitarist Charlie Byrd overlijdt ten gevolge van kanker. Hij is 74 jaar geworden. Byrd was degene die in de zestiger jaren bij het Amerikaanse publiek Latin sounds introduceerde, voornamelijk de samba en bossa nova.

 

 

30 nov. 2002:

“Oasis” is gedwongen de resterende twee optredens van de Duitsland-tour af te gelasten nadat hun leider Liam Gallagher verwondingen oploopt aan de mond en het gebit tijdens een schermutseling in een hotel in München.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.