Sport 15 september
september 15, 2014
Vandaag in het Verleden
september 15, 2014
Show all

Today in Pop History

15 sept. 1959:

Billboard pop hit nummer 1 is “Sleep Walk” van Santo & Johnny.

 

15 sept. 1968:

De TV-musical serie “Soul” gaat op NBC in première, waarbij Lou Rawls, Martha & The Vandellas er te gast zijn.

 

15 sept. 1969:

Billboard pop hit nummer 1 is “Sugar, Sugar” van The Archies. Billboard roept de song uit tot de nummer 1 single van het jaar.

 

15 sept. 1987:

Billboard pop hit nummer 1 is “I Can’t Stop Loving You” van Michael Jackson en Siedah Garrett.

 

15 sept. 1998:

Reba McEntire is aanwezig op de prestigieuze Hollywood Walk of Fame. Haar ster, de 2.120ste die staat langs het beroemde voetpad, wordt onthuld vóór de Johnny Grant Building.

 

15 sept. 1998:

Grammywinnaar rapper Coolio wordt in Lawndale (California) gearresteerd op verdenking van heimelijk wapen- en marihuanabezit. De artiest die in werkelijkheid Artist Ivey heet, wordt op die geregistreerd en vrijgelaten met de opdracht om op een nader te bepalen datum voor het gerecht te verschijnen.

 

15 sept. 2003:

Madonna’s eerste kinderboek wordt uitgegeven in 42 talen in meer dan 100 landen. De uitgifte van “The English Roses” door Callaway Editions en Penguin Group in samenwerking met diverse uitgevers in de wereld, wordt in de geschiedenis beschouwd als grootste gelijktijdige boekuitgifte ter wereld.

 

15 sept. 2004:

Met 3 awards elk, zijn Usher en OutKast de grootste winnaars tijdens de 16e jaarlijkse World Music Awards. Usher – die de show opent met de eerste single “Yeah” uit zijn huidige LaFace/Zomba set “Confessions” – krijgt awards uitgereikt voor de beste artiest van de wereld beste mannelijke artiest en beste R&B artiest. OutKast gaat met de prijs als beste groep, beste popgroep en beste rap/hip-hop artiest naar huis.

 

15 sept. 2004:

Johnny Ramone, gitarist van de in New York gevestigde punk rock pioniers, “The Ramones”, overlijdt thuis in Los Angeles, California. Hij is 55 jaar geworden. Hij leed aan prostaatkanker. Johnny Ramone werd op 8 oktober 1951 in New York City als John Cummings. Hij is de derde van de originele kwartetleden die de afgelopen  vier jaar overlijdt.

 

15 sept. 2010:

Musicus Stan Lokhin is door de Regering van Suriname gedecoreerd in de orde van de Gele Ster vanwege zijn verdiensten op het gebied van allerhande muziekgenres.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.