Vandaag in het Verleden
september 16, 2014
Vandaag in het Verleden
september 17, 2014
Show all

Today in Pop History

17 sept. 1923:

Hank Williams wordt geboren in Mount Olive, Calfornia. Zijn hit, “Your Cheating Heart” krijgt een ereplaats in de Grammy Hall of Fame in 1983. Willams krijgt zowel in de Country Music Hall of Fame (1961) als in de Rock & Roll Hall of Fame (1987) een ereplaats.

 

 

17 sept. 1967:

The Doors treden voor de TV op in de Ed Sullivan Show. Sullivan vraagt Jim Morrison de regel “Girl, We Can’t Get Much Higher” uit de song “Light My Fire” weg te laten. Morrison gaat hiermee accoord, maar zingt die regel toch.

 

 

17 sept. 1973:

Billboard pop hit nummer 1 is “Can’t Get Enough of Your Love, Babe” van Barry White.

 

 

17 sept. 1989:

Zangeres Natalie Cole treedt in het huwelijk met muziekproducent André Fisher. Cole dient binnen drie jaar een aanvraag tot echtscheidng in op grond van “onverzoenlijke verschillen”.

 

 

17 sept. 1999:

Rapper Eminem wordt geconfronteerd met een eis van 10 miljoen dollar, die wegens laster door zijn moeder Debbie Mathers-Briggs is ingediend. Volgens de klacht heeft de rapper tijdens diverse interviews lasterljke opmerkingen gemaakt over zijn moeder, als zou zij verslaafd zijn aan tabletten en verzot zijn op rechtsprocessen.

 

 

17 sept. 2000:

Trisha Yearwood wordt tijdens ceremonies in het Georgia World Congress Center in Atlanta gehonoreerd met een plaats in de Georgia Music Hall of Fame. Zij is geboren in Monticello, Georgia en heeft de onderscheiding te danken aan Roy Barnes, die gouverneur is van Georgia.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.