‘RUDE’ NOG STEEDS AAN TOP
september 6, 2014
Vandaag in het Verleden
september 7, 2014
Show all

Today in Pop History

07 sept. 1936:

Buddy Holly (Charles Hardin Holley) wordt geboren in Lubbock, Texas.

 

07 sept. 1949:

Zangeres Gloria Gaynor (“I Will Survive”) wordt geboren in Newark, New Jersey.

 

07 sept. 1973:

Elton John treedt op in de Hollywood Bowl, waar hij geïntroduceerd wordt door pornoster Linda Lovelace.

 

07 sept. 1976:

Paul McCartney, die eerder de rechten op de liederencatalogus van Buddy Holly kocht, herdenkt Holly’s 40ste geboortedag met de opening van de “Buddy Holly Week” in het Verenigd Koninkrijk.

 

07sept. 1978:

Keith Moon van “The Who” overlijdt op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis van het verdovend middel Heminevrin.

 

07 sept. 1986:

Billboard pop hit nummer 1 is “Take My Breath Away” van Berlin. De song die in de film “Top Gun” gebracht wordt, wint een Oscar als “best original song”.

 

07 sept. 1995:

Het hip-hop tijdschrift “Rappages Magazine” biedt een chèque ter waarde van $ 10.000 aan het “Minority AIDS Project” aan ter nagedachtenis van Eric “Eazy-E” Wright. Op deze dag zou de rapper 31 jaar geworden zijn.

 

07 sept. 2000:

’N Sync leveren het bewijs dat zij koning van de pop zijn wanneer zij met drie “Moon Man” trofeeën naar huis gaan, alsmede de prijs voor “best pop video” en de “viewers choice award” tijdens de 2000 MTV Video Music Awards in de Radio City Music Hall in New York de avond daaraan voorafgaand. Hip-hop icon Eminem die ’N Sync evenaarde met 6 nominaties, krijgt 2 “Moon Man Awards”, alsmede de prestigieuze “video of the year nod” uitgereikt.

 

07 sept. 2000:

Bassist Timothy Commerford van de formatie “Rage Against The Machine” geeft toe zich schuldig te hebben gemaakt aan geweld en wangedrag in een gerechtsgebouw in Manhattan en wordt veroordeeld tot de tijd die hij in voorarrest  heeft doorgebracht, gerekend vanaf een incident dat zich voltrok tijdens de MTV Music Awards de vorige avond. Commerford klom op het podium terwijl Limp Bizkit een prijs in ontvangst nam; hij werd met geweld door de Newyorkse politie van het terrein verwijderd en bracht de rest van de avond in de gevangenis door.

 

 

07 sept. 2002:

R&B artieste Erma Franklin, die back-up zangeres voor haar zuster Aretha Franklin was, overlijdt in Detroit aan de gevolgen van kanker. Zij is 64 jaar geworden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.