Sport 01 september
september 1, 2014
Vandaag in het Verleden
september 1, 2014
Show all

Today in Pop History

01 sept. 1933:

Conway Twitty wordt geboren als Harold Lloyd Jenkins in Friars Point, Mississippi. Hij wijzigt zijn naam in 1957. Onder zijn nummer 1 country songs zijn “Hello Darlin’”, “You ‘ve Never Been This Far Before” en “Slow Hand”.

 

01 sept. 1947:

Barry Gibb van The Bee Gees wordt geboren in Douglas op het eiland Man in het Verenigd Koninkrijk.

 

09 jan. 1957:

Geboortedag van Gloria Estefan van “The Miami Sound Machine” te Havana, Cuba.

 

01 sept. 1975:

Billboard pop hit nummer 1 is “”Rhinestone Cowboy” van Glenn Campbell.

 

01 sept. 1979:

INXS treedt voor het eerst op in Sydney, Australië.

 

01 sept. 1987:

Toneelvereniging “A Sa Go” opgericht

 

01 sept. 1992:

Gloria Estefan en haar echtgenoot Emilio Estefan organiseren een campagne ten behoeve van degenen die het slachtoffer waren geworden van de orkaan Andrew, die Miami teisterde.

 

01 sept. 1995:

Jazztrompettist Louis Armstrong wordt gehonoreerd: de postale autoriteiten van de V.S. geven een postzegel uit met daarop de afbeelding van Louis Armstrong. De verkoop van de zegel gaat van start met een jazzfestival dat in New Orleans wordt gehouden met optredens van Wynton Marsalis, Al Hirt, Doc Cheatham en andere jazzgrootheden.

 

01 sept. 1998:

Zanger Ian Gillan van de formatie Deep Purple wordt beschuldigd van het plegen van een gewelddadige aanval en mishandeling, omdat, naar verluidt, hij een veilgheidsman met een microfoon op het hoofd geslagen heeft tijdens een concert in augustus. De veiligheidsbeambte, Michael Kennedy, probeerde een fan die zich aan wangedrag schuldig maakte, uit de buurt van het podium te verwijderen.

 

01 sept. 1999:

Van Morrison is de eerste artiest die tijdens een ceremonie een ereplaats krijgt in de Hot Press Irish Music Hall of Fame (IMHF).

 

 

01 sept. 2004:

Zanger/componist/politicoloog Ruben Blades wordt beëdigd tot minister van Toerisme in zijn geboorteland Panama. Hij neemt plaats in het kabinet van zijn schoolvriend Martín Torrijos, die tot president ingezworen wordt. Sedert de zeventiger jaren ambieerde Blades een hoge post in het bestuur van het land, maar door zijn op de maatschappij gerichte liederen moest hij het land ontvluchten omdat hij door Manuel Noriega werd bedreigd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.