Vandaag in het Verleden
augustus 31, 2014
Dagbladen overzicht 01 september
september 1, 2014
Show all

Today in Pop History

31 aug. 1945:

Van Morrison wordt in Belfast (Ierland) geboren. Zijn grootste hit is de top 10 song “Domino”, die in 1970 is uitgebracht.

 

31 aug. 1974:

Einde van “The Partridge Family” TV show. David Cassidy heeft de vrijheid om op de solomuziektoer te gaan.

 

31 aug. 1987:

“Bad” van Michael Jackson wordt voor de eerste maal via CBS-TV uitgezonden.

 

31 aug. 1991:

Het gelijknamige album “Metallica” van Metallica komt reeds bij verschijning op de Billboard’s pop chart op de eerste plaats.

31 aug. 1995:

De “Rock & Roll Hall of Fame en Museum” in Cleveland worden geopend. De stad wordt beschouwd als de bakermat van rock music bij de radiostudio’s van WMMS, waar DJ Alan Freed de term “Rock ’N Roll” begin vijftiger jaren invoerde.

 

31 aug. 1997:

Het Netwerk van Microsoft verzorgt een uitzending via het Internet van een optreden van U2 in Dublin.

 

31 aug. 1997:

James Brown is de eerste Amerikaanse artiest die in Libanon optreedt kort nadat het reisverbod voor Amerikaanse staatsburgers was opgeheven. Na Beyrouth reist hij naar Moskou waar hij ter ere van de 850ste verjaardag van die stad optreedt.

 

31 aug. 1997:

Sterfdag van Princess Diana van  Wales. Zij kwam om het leven tijdens een car crash in een Parijse tunnel. Haar heengaan wordt in diverse geledingen van de Britse muziekindustrie herdacht. De Schotse groep “Wet Wet Wet” en Primal Scream stellen hun shows uit die zij in het Verenigd Koninkrijk zouden geven. U2 herdenkt de prinses voor aanvang van hun show op 2 september in Schotland. Michael Jackson draagt zijn “HIS”tory-concert van 3 september in de badplaats Oostende  in België aan Diana op.

 

31 aug. 1998:

Madonna dient een aanklacht in tegen YMCA om te verhinderen dat de jongelingenorganisatie een hoge toren in de stad nabij het Lincoln Center in New York laat bouwen. Madonna zegt: “de bouw vormt voor mij en mijn kind een gevaar”. Madonna voert het recentelijk omvervallen van een stellage op Times Square tijdens renovatiewerkzaamheden op grote hoogte als argument voor haar eis aan.

 

31 aug. 2002:

Lionel Hampton, een van de laatste jazz-grootheden, overlijdt in New York op 94-jarige leeftijd ten gevolge van complicaties vanwege hoge leeftijd en een hartaanval. Hampton, een innovatieve vibrafonist en bandleider kampte met zijn gezondheid gedurende enkele jaren, nadat hij door een reeks hersenbloedingen was geplaagd.

 

31 aug. 2004:

Carl Wayne, voormalig voorzanger van d Engelse band “Move” in de zestiger jaren en later zanger bij The Hollies, overlijdt in zijn woning na een gevecht tegen kanker. Hij is 61 jaar geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.