Vandaag in het Verleden
augustus 30, 2014
Ondernemers moeten meer durven
augustus 30, 2014
Show all

Today in Pop History

30 aug. 1935:

John Phillips van The Mamas & The Papas wordt geboren in Parris Island in South Carolina.

 

30 aug. 1961:

Billboard pop hit nummer 1 is “Michael” van The Highwaymen. De 5 leden studeren allen aan dezelfde faculteit van de Wesleyan University in Middleton, Ohio. Als de song op de Hot 100 verschijnt, komt die op de 100ste plaats.

 

30 aug. 1965:

Billboard pop hit nummer 1 is “Help” van The Beatles. De song wordt twee weken voor de première van de gelijknamige film in New York uitgebracht.

 

30 aug. 1968:

“Hey Jude” van The Beatles is de eerste single die op het platenmerk “Apple” wordt opgenomen.

 

30 aug. 1970:

Het popfestival van het eiland Wight wordt in Engeland gehouden. Jimi Hendrix, The Doors, The Who, Joni Mitchell, Jethro Tull, The Moody Blues en anderen treden er op.

 

30 aug. 1980:

Sterfdag van Diana, Princess of Wales. Haar heengaan wordt in diverse geledingen van de Britse muziekindustrie herdacht. De Schotse groep “Wet Wet Wet” en Primal Scream stellen hun shows uit die zij in het Verenigd Koninkrijk zouden geven. U2 herdenkt de prinses vóór aanvang van hun show op 2 september in Schotland. Michael Jackson draagt zijn “HIS”tory-concert van 3 september in de badplaats Oostende in België aan Diana op.

 

30 aug. 2001:

Rappers Snoop Doggy Dogg en Ja Rule worden beschuldigd van oneigenlijk taalgebruik tijdens hun optreden in de badplaats Montego Bay op Jamaica.

 

 

30 aug. 2002:

Fans van Bruce Springsteen gaan in grote getale naar de platenwinkels voor de uitgifte van “The Rising”, het eerste album sedert 1987 van “The Boss” met de E Street band.

 

 

30 aug. 2004:

Voor de eerste keer in haar 60-jarig bestaan wordt de Cubaanse staatsgrammofoonplatenmaatschappij “Egrem” internationaal gelanceerd. Egrem komt met 10 CD’s op de markt in het Verenigd Koninkrijk, uitgegeven via een overeenkomst met Beckenham, het in Engeland gevestigde Proper Music Distribution. De catalogus van het platenmerk bevat belangrijke namen uit de Cubaanse muziek, inclusief de Grammy-winnende leden van de Buena Vista Social Club: Compay Segundo, Ruben González, Omara Portuondo en Ibrahim Ferrer.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.