Honden vinden doden in Tacloban
november 26, 2013
Vandaag In Het Verleden 27 november
november 27, 2013
Show all

Today In Pop History 27 november

27 nov. 1942:

Jimi Hendrix wordt geboren in Seattle. “The Jimi Hendrix Experience” krijgt in 1991 een ereplaats in de Rock & Roll Hall of Fame en Hendrix wordt in 1992 posthuum gehonoreerd met een Grammy Lifetime Achievement Award.

 

 

27 nov. 1966:

Billboard pop hit nummer 1 is “Winchester Cathedral” van “The New Vaudeville Band”. Componist Geoff Stevens zingt de liedertekst door een megafoon, waarmee de vaudevillesfeer uit de dertiger jaren wordt gecreëerd.

 

 

27 nov. 1973:

Billboard pop hit nummer 1 is “Top Of The World” van The Carpenters. Richard Carpenter componeert de song met John Betis, die ook de liederteksten voor de Carpenterhits z.a. “Goodbye To Love” en “Yesterday Once More” schrijft.

 

 

27 nov. 1995:

“One Sweet Day”, het duet van Mariah Carey met Boyz II Men komt op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 singles chart. Carey is in de geschiedenis daarmee de eerste artiest, die met twee opeenvolgende singles de eerste plaats bezet na “Fantasy”, dat ook in haar nummer 1 album “Daydream” voorkomt.

 

 

27 nov. 2000:

Gabriel Gomez, die schuldig is bevonden aan ontvoering van en moord op Sandra Rosas, de vrouw van Cesar Rosas van “Los Lobos”, leidt de politie naar een niet al te diep gegraven kuil in een nabijgelegen ravijn. Tandheelkundige gegevens van het slachtoffer worden gebruikt om het stoffelijk overschot te identificeren. De dader is een halfbroer van Sandra Rosas.

 

 

27 nov. 2000:

The Beatles komen weer op de eerste plaats van de Billboard 200 met een verzameling van 27 hits – vanzelfsprekend getiteld “1” – waarmee zij de toplijsten haalden. Van de collectie, die een week eerder de eerste plaats van de hitlijst in het Verenigd Koninkrijk bezet, worden in de V.S. gedurende de eerste week bijna 595.000 exemplaren verkocht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.