Internet
augustus 24, 2014
Vandaag in het Verleden
augustus 24, 2014
Show all

Today in Pop History

24 aug, 1943:

Billboard pop hit nummer 1 is “In The Blue of The Evening” met zang van Frank Sinatra en instrumentale begeleiding van het Tommy Dorsey Orchestra.

 

 

24 aug. 1957:

Billboard pop hit nummer 1 is “Tammy” van Debbie Reynolds. De song wordt gebracht in de film “Tammy And The Bachelor” en heeft een nominatie voor een Academy Award gekregen.

 

 

24 aug. 1961:

Billboard pop hit nummer 1 is “Wooden Heart (Muss I Denn)” van Joe Dowell. De song is een cover-versie van een song die Elvis Presley heeft gezongen in de film “G.I. Blues”.

 

 

24 aug. 1983:

Shawn Stevens, de vijfde echtgenote van Jerry Lee Lewis, wordt dood aangetroffen na overmatig gebruik van methadon. Het drama voltrok zich drie maanden na hun huwelijk.

 

 

24 aug. 1990:

Een rechter uit Nevada spreekt de heavy metalgroep “Judas Priest” vrij in een civiel proces waarbij een bedrag ad 6,2 miljoen dollar wordt geëist. In het kort kwam het erop neer dat hun muziek twee jongelui ertoe gedreven zou hebben om middels een pistool zich van het leven te beroven.

 

 

24 aug. 1998:

Er wordt bekend gemaakt dat een 53-jarige Engelse, Ingrid Pedersen, verklaard heeft halfzuster van John Lennon te zijn. “Nu kan ik eindelijk toegeven wie ik ben – het zusje waar John Lennon van hield maar dat hij nooit kon vinden”, zegt zij. Geboortebewijs en adoptiecertificaten leveren het bewijs dat zij in Liverpool werd geboren uit Julia Lennon, moeder van de Beatle, na een korte affaire met een soldaat.

 

 

24 aug. 2001:

Jazzmusicus John Nelson, vader van popster Prince, overlijdt op 85-jarige leeftijd. Nelson schreef verscheidene van de songs van zijn zoon, o.a. “Computer Blue”, “The Ladder”, Christopher Tracey’s Parade” “Under The Cherry Moon” en “Scandalous”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.