Vandaag in het Verleden
augustus 20, 2014
Dagbladen overzicht 20 augustus
augustus 20, 2014
Show all

Today in Pop History

 

20 aug. 1942:

Geboortedag van Isaac Hayes in Covington, Texas.

 

 

20 aug. 1969:

Frank Zappa ontbindt de formatie “Mothers of Invention” na een korte tour door Canada.

 

 

20 aug. 1974:

Billboard pop hit nummer 1 is “(You ‘re) Having My Baby” van Paul Anka en Odia Coates. De laatste nummer 1 hit van Paul Anka, “Lonely Boy”, dateert uit 1959, hetgeen de grootste kloof markeert tussen top singles.

 

 

20 aug. 1985:

Billboard pop hit nummer 1 is “Power of Love” van Huey Lewis & The News. De single waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht, is een hit uit de film “Back To The Future” en is de eerste nummer 1 song van de band.

 

 

20 aug. 1996:

Rapper Snoop Doggy Dogg treft buiten gerechtelijke instanties een regeling met de Woldemariam-familie in een overlijdensproces dat drie jaar eerder ten onrechte tegen de rapper was aangespannen. De 20-jaar oude Philip Woldemariam werd doodgeschoten door Snoop Doggy Dogg’s lijfwacht vanuit de achterbank van een rijdende auto, die door de rapper zelf werd bestuurd. Het tweetal zegt dat de schietpartij uit hoofde van zelfverdediging had plaats gevonden.

 

 

20 aug. 1998:

De tenlastelegging tegen rapper DMX wegens verkrachting wordt ingetrokken, nadat onderzoeksresultaten hebben uitgewezen dat het DNA van zijn bloed en dat van het sperma dat op de plaats des onheils werd aangetroffen, niet met elkaar overeenkomen. Na het bekend worden van de resultaten verklaart de rechter alle zeven tenlasteleggingen inzake misdadig sexueel geweld nietig. Deze waren op 18 juni tegen de rapper ingediend.

 

 

20 aug. 2000:

Met Bon Jovi valt het doek over het Wembley Stadion in London, dat 28 jaar lang gefungeerd heeft als de plaats waar live muziek werd gepresenteerd. De show is de vijfde van de groep die werd gehouden op een plek die 80.000 bezoekers kan accomoderen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.