PANNEFLEK RUSLAND HEEFT PALLADIUM
augustus 17, 2014
Vandaag in het Verleden
augustus 18, 2014
Show all

Today in Pop History

18 aug. 1958:

Billboard pop hit nummer 1 is “Volare (Nel Blu Dipinto Di Blu” van Domenico Modugno. Deze hit is de enige uit Italië die op de eerste plaats komt.

 

18 aug. 1962:

Ringo Starr sluit zich aan bij The Beatles als drummer nadat Pete Best ontslagen wordt.

 

18 aug. 1964:

Billboard pop hit nummer 1 is “Where Did Our Love Go” van The Supremes. Deze is de eerste hit van de groep.

 

18 aug. 1970:

Billboard pop hit nummer 1 is “Make It Without You” van de formatie Bread.

 

18 aug. 1977:

The Police verzorgt in Rebecca’s Club in Birmingham (Engeland) hun eerste optreden zonder hun eigenlijke guitarist Henri Padovani. The Police werd oorspronkelijk geformeerd door Sting (Gordon Sumner), Stewart Copeland en Henri Padovani. Het vierde lid, Andy Summers, sloot zich later bij de groep aan als tweede gitarist. Padovani verliet kort daarna de band en andermaal was The Police een trio. Dit trio heeft hits geproduceerd z.a. “Every Breath You Take”, “Can’t Stand Losing You” en “Roxanne”.

 

18 aug. 1977:

Elvis Presley wordt op zijn landgoed Graceland in Memphis, Tennessee begraven. Meer dan 75.000 fans hebben zich buiten verzameld.

 

18 aug. 1992:

Kurt Cobain van Nirvana en Courtney Love verwelkomen hun eerste kind, hun ochter Frances Bean, die in Los Angeles wordt geboren.

 

18 aug. 1995:

Veiligheidsbeambten halen een snikkende Courtney Love van het podium nadat zij begon te vechten met Hole fans, omdat zij niet luid genoeg juichten tijdens de laatste avond van de Lollapalooza tour in Mountain View (California).

 

18 aug. 1999:

DMX en Lauryn Hill zijn de grote winnaars tijdens de Hip-Hop Awards in het Plantages Theater in Hollywood. DMX ontvangt de prijzen “Artist en Live Performer van het jaar”, terwijl Lauryn Hill de “Album van het jaar- en de New Artist” (solo) prijs wint.

 

 

18 aug. 2004:

De Academy Award winnende filmcomponist Elmer Bernstein overlijdt tijdens zijn slaap in zijn woning in Ojai (California) na lange tijd ziek te zijn geweest. Bernstein die 82 jaar geworden is, schreef muziek voor meer dan 200 films en TV-programma’s tijdens zijn  loopbaan, die meer dan 5 decennia omvatte.

 

18 aug. 2004:

Sterfdag van de Koningin van de Skratjie Pokoe, Fransje Gomes. Zij is 83 jaar geworden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.