Met de anticorruptie wet zal Suriname een eerlijk land worden
februari 1, 2014
Vandaag in het Verleden
februari 2, 2014
Show all

Today in Pop History

Frank Sinatra

 

 

02 feb. 1940:

Frank Sinatra (“The Voice”) maakt in Indianapolis een begin met zijn zangcarrière. Hij wordt begeleid door het orkest van Tommy Dorsey.

 

 

02 feb. 1957:

Fats Domino treedt op in de “Perry Como Show” die via de TV wordt uitgezonden. Hij zingt “Blueberry Hill” en “Blue Monday”.

 

02 feb. 1966:

Billboard pop hit nummer 1 is “My Love” van Petula Clarke. Clarke is de eerste Britse artieste die twee nummer 1 hits op de Amerikaanse toplijst heeft. De eerste was “Downtown” in 1965.

 

02 feb. 1973:

Keith Emerson loopt een verwonding op aan zijn handen tijdens een optreden van Emerson, Lake & Palmer. Zijn piano die bij wijze van stunt moest exploderen, ontploft te vroeg.

 

02 feb. 1979:

Sid Vicious van The Sex Pistols overlijdt ten gevolge van overmatig heroïnegebruik, nadat hij minder dan drie maanden daarvoor zijn vriendin Nancy Spungen in het Chelsea Hotel in New York fatale messteken had toegebracht.

 

02 feb. 1983:

Billboard pop hit nummer 1 is “Africa” van Toto. De groep domineert de Grammy Awardsceremonie van 1983: Tot wint prijzen in 6 categorieën, inclusief Record of the Year (“Rosanna”) en Album of the Year (“Toto IV”).

 

02 feb. 1993:

Willie Nelson en de Amerikaanse fiscus komen tot een vergelijk in de oude belastingvete. De overheid behoudt de $ 3,6 miljoen aan reeds in beslag genomen bezittingen, en Nelson betaalt $ 5.4 miljoen van het saldo dat $ 13,1 miljoen bedraagt.

 

02 feb. 2001:

Liedjesschrijver Hal Blair overlijdt op 85-jarige leeftijd in zijn woning in Biggs, California. De in Kansas City (Missouri) geboren musicus/acteur Blair, schreef “I Was the One” voor Elvis Presley, “Ringo” voor Lorne Greene en “Ninety Miles An Hour Down A Dead End Street” voor Hank Snow.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.