Vandaag in het Verleden
augustus 6, 2014
Dagbladen overzicht 06 augustus
augustus 6, 2014
Show all

Today in Pop History

06 aug. 1970:

Er wordt in het Shea Stadium in New York een anti-oorlog concert gehouden waar Janis Joplin, Paul Simon, Steppenwolf en Johnny Winter optreden.

 

 

06 aug. 1973:

Billboard pop hit nummer 1 is “The Morning After” van Maureen McGovern. De song is het thema uit de film “The Poseidon Adventure”.

 

 

06 aug. 1973:

Stevie Wonder raakt ernstig gewond tijdens een auto-ongeluk dichtbij Winston-Salem in Noord Carolina. Hij is 4 dagen in coma.

 

 

06 aug. 1984:

Billboard pop hit nummer 1 is “Ghostbusters” van Ray Parker Jr. Huey Lewis klaagt Parker aan, omdat, naar zijn zeggen, de door de Academy Award genomineerde song qua melodie teveel lijkt op zijn compositie “I Want A New Drug”.

 

 

06 aug. 1995:

R&B-zangeres Brandy ontvangt 4 trofeeën tijdens de eerste Soul Train Lady of Soul Awards. Aan TLC werd de groepsprijs voor single en solo van het jaar uitgereikt.

 

 

06 aug. 1996:

Vince Neil, voormalig zanger van de metal band Motley Crue wil in de staat Indiana een show geven. De show die meer dan 4 uur later aanvangt, wordt beëindigd nadat er slechts 3 songs ten gehore zijn gebracht. Neil zegt dat hij zich niet goed voelt en dat de “rednecks” die zich onder de aanwezigen bevinden, zijn talent niet appreciëren. Er wordt geen restitutie betaald en de ontboden politie die kort daarna ten tonele verscheen, kon met grote moeite de meer dan 500 woedende houders van toegangsbewijzen in bedwang houden.

 

 

06 aug. 2002:

Gitarist Noel Gallagher vab “Oasis” loopt een whiplash en een shock op tijdens een auto-ongeluk in Indianapolis. De band is genoodzaakt om geplande concerten in Philadelphia en Boston uit te stellen.

 

 

06 aug. 2004:

Het SURIPOP 13 Festival wordt gewonnen door Helen Bono. De winnende song, “Ibri Juru” werd gezongen door Ngina Devis.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.