Vandaag in het Verleden
augustus 5, 2014
Dagbladen overzicht 05 augustus
augustus 5, 2014
Show all

Today in Pop History

05 aug. 1953:

Billboard pop hit nummer 1 is “Vaya Con Dios” van Les Paul & Mary Ford.

 

 

05 aug. 1963:

Billboard pop hit nummer 1 is “Fingertips Part 2” van Little Stevie Wonder. De song is de eerste live single die de eerste plaats bezet. Het is ook de eerste keer dat een single en het album waar deze song uit afkomstig is, de eerste plaats van de Billboard Pop Charts bezetten. Nog verbazingwekkender is het feit dat Wonder tegelijkertijd op de eerste plaats staat van zowel de R&B single als de Album Chart.

 

 

05 aug. 1992:

Drummer Jeff Porcaro overlijdt op 38-jarige leeftijd ten gevolge van hartstilstand. De mede-oprichter van Toto was bezig de tuin te bespuiten met insecticide, vertoonde allergische reacties en werd vervolgens door een hartaanval getroffen.

 

 

05 aug. 2001:

The Foo Fighters tracteren 300 gelukkige fans op een zeldzame clubshow in The Troubadour in West Hollywood, California. Winnaars worden gekozen uit een aantal e-mail inzendingen die op de officiële Web site van de groep waren ingevoerd.

 

 

05 aug. 2002:

Daniel Kelly, oprichter van de Iers-Amerikaanse folk-popband, “The Kelly Family”, overlijdt in Berlijn op 71-jarige leeftijd. De doodsoorzaak van de langdurige ziekte wordt niet bekend gemaakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.