Vandaag in het Verleden
augustus 1, 2014
Dagbladen overzicht 01 augustus
augustus 1, 2014
Show all

Today in Pop History

01 aug. 1942:

Jerry Garcia (Jerome John Garcia) van “The Grateful Dead” wordt geboren in San Francisco. De oorspronkelijke leden van de band maken deel uit van Mother McCrees Uptown Jug Champions en later van The Warlocks. Een ice creamsmaak van Ben & Jerry (Jerry Garcia) is naar de zanger vernoemd.

 

01 aug. 1960:

Zangeres Aretha Franklin maakt haar eerste wereldlijke plaatopnamen, inclusief “Today I Sing The Blues”.

 

01 aug. 1971:

In Madison Square Garden in New York City wordt het benefietconcert van George Harrison ten behoeve van Bangla Desh gehouden.

 

01 aug. 1994:

Michael Jackson en Lisa Marie Presley maken bekend dat zij 11 weken eerder tijdens een privéceremonie in de Dominicaanse Republiek in het huwelijk zijn getreden. Geruchten omtrent het huwelijk van de popster en het enig kind van Elvis Presley deden de ronde nadat een Dominicaanse ambtenaar had verteld dat hem US$ 50,– was betaald om de ceremonie te voltrekken.

 

01 aug. 1997:

Het Opperste Gerechtshof van Ierland geeft groen licht voor het houden van twee Popmart concerten door U2 op 30 en 31 augustus in het Landsdowne Road Stadium in Dublin. Eerder in de week was het Hooggerechtshof van dat land uit vrees voor lawaaioverlast en chaos onder druk van de bewoners zijn bevoegdheden te buiten gegaan en had de twee optredens verboden.

 

01 aug. 1998:

Grammy Award winnares Sandra Crouch wordt tot domina in haar kerk geordend, ondanks het reglement van de Church Of God In christ, dat het optreden van vrouwelijke voorgangers verbiedt. De zangeres wordt door haar broer, dominee en populaire gospelzanger Andrae Crouch geordend.

 

01 aug. 2001:

MTV organiseert een enorme party ter ere van hun 20-jarig jubileum. De party die in de Hammerstein Ballroom in New York plaats vindt, is gedeeltelijk een concert, gedeeltelijk een reünie en gedeeltelijk een popcultuurspektakel.

 

01 aug. 2008:

Het SURIPOP XV Festival wordt gewonnen door de compositie “Ala Oggri Tja Wan Boen” van Gail Eijck. De song werd vertolkt door Bryan Muntslag. Op de tweede plaats eindigde “Na Ini Joe Brasa” van Harold Gessel.

 

01 aug. 2009:

Popzanger Damaru dringt door tot de top van de Nederlandse popwereld met zijn “Mi Mooi Blaka Roosoe”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.