Vandaag in het Verleden
juli 30, 2014
Dagbladen overzicht 30 juli
juli 30, 2014
Show all

Today in Pop History

30 juli 1941:

Zanger/liedjesschrijver Paul Anka wordt  geboren in Ottawa, Canada. Hij heeft 4 nummer 1 hits, waarbij inbegrepen “Lonely Boy” uit de film “Girl’s Town”. Hij heeft voor Frank Sinatra “My Way” en voor Tom Jones “She ’s a Lady” geschreven. Het thema voor “Tonight Show” van NBC-TV komt ook van zijn hand.

 

30 juli 1945:

Geboortedag van saxofonist David Sanborn. Hij wint zijn eerste Grammy in 1982 als “best R&B instrumental performance”. Hij wint later Grammys in de categorieën “jazz fusion” en “pop instrumental”.

 

30 juli 1956:

Billboard pop hit nummer 1 is “My Prayer” van The Platters. De vijf zijn de eerste zwarte artiesten die een nummer 1 op de pop charts hebben.

 

30 juli 1970:

The Rolling Stones ontslaan hun manager Alan Klein.

 

30 juli 1975:

Billboard pop hit nummer 1 is “One of These Nights” van The Eagles. De song werd geschreven door Don Henley en Glenn Frey en is de tweede opeenvolgende nummer 1 hit van de band.

 

30 juli 1996:

Tim Collins, die sedert 1984 manager is van Aerosmith, wordt ontslagen na een korte vergadering met de band in Boston. De band zegt dat zij het urgent vertegenwoordigen van Collins bij vele gezellige avondjes beu zijn geworden.

 

30 juli 2003:

Kevin Richardson van Backstreet Boys hervat zijn rol als Billy Flynn in de toneelproductie “Chicago” als hij zich aansluit voor de show bij het in de V.S. toerende gezelschap, dat van 5 tot 24 augustus vertoeft in The Golden Theatre in San Francisco. Richardson heeft eerder dit jaar deze rol vertolkt als lid van de Broadway toneelgroep.

 

30 juli 2003:

Michael “Nicko” McBrain, drummer van Iron Maiden wordt gearresteerd en beschuldigd van mishandeling nadat hij, naar men zegt, een parkeerwachter met zijn auto had aangereden. Het incident vindt plaats achter op het podium tijdens de Tommy Hilfiger show in het Jones Beach Theatre in New York waar de band die avond optreedt.

 

30 juni 2003:

Meer dan 450.000 fans waren op de been in Toronto voor de Molson Canadian Rocks ter bijwoning van een benefietconcert in Downsview Park. Dit concert had tot doel de kwakkelende economie van de stad te stimuleren vlak na de uitbraak van het SARS-virus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.